eur:
393.76
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A BRFK nyomozó főosztály zseblopási alosztályának munkatársai a vásári forgatagban nézelődő ember táskájából történő lopást modellezik az év végi ünnepekkel kapcsolatosan megtartott bűnmegelőzési, balesetmegelőzési és közrendvédelmi sajtótájékoztató részeként a fővárosi Vörösmarty téri vásárban 2019. december 1-jén.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Számlabefagyasztásos trükkel vertek át egy 85 éves nőt

Elhitették egy budapesti asszonnyal, hogy hamarosan befagyasztják a bankszámláját, ezért azonnal fel kell vegye a nyugdíját. Gyorsan elfogták a két trükköző nőt.

Vádat emeltek egy 25 és egy 45 éves nővel szemben, akik áprilisában úgy próbálták megszerezni egy 85 éves nő pénzét, hogy meggyőzték, vegye fel a számlájáról a pénzét. Azt mondták, erre azért van szükség, mert befagyasztják a számláját és nem jut hozzá a nyugdíjához.

A két nő a XIV. kerületben, az Örs vezér tér környékén nézte ki magának az áldozatot, aki az egészségügyi állapota folytán a bűncselekmény elhárítására képtelen volt – írja az ügyészség közleményében.

A vádlottak szóba elegyedtek vele, majd rávették, hogy a bankban felvett pénzt táskájába tegye. Előtte még a bankban az ügyintéző előtt az egyik "mamának" szólította, azt a látszatot keltve, hogy rokonok.

Még arra is rá akarta venni, hogy adjon neki hozzáférést a számlához,

de erre a megkárosított asszony nem volt hajlandó.

Miután elhagyták a bankot, csatlakozott hozzájuk a másik vádlott, és mialatt a sértettet az utcán kísérték, az egyikük többször megpróbálta kivenni a táskájából a pénzt, arra hivatkozva, hogy beejtett oda 20 Ft-ot. A vádlottak viselkedésére felfigyelt egy szabadnapos rendőr, aki ezután szemmel tartotta őket, majd értesítette kollégait, akik a két nőt a helyszínen elfogták.

A közleményből az is kiderül, hogy a két nő korábban már kapott felfüggesztett börtönt, így vádemelés mellett ennek végrehajtását is kérték.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×