eur:
394.72
usd:
370.35
bux:
65325.36
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Finoman szólva sem tartotta be a szabályokat a magyar fegyverboltos

Olyanoknak is eladott, akiknek nem szabadott volna. És persze voltak "nem létező" fegyverei is - otthon.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség eredményes fellebbezése folytán a Balassagyarmati Törvényszék letartóztatta az első fokon csak házi őrizetbe helyezett fegyverkereskedőt.

A fegyverboltot üzemeltető, így több lőfegyver tartására is engedéllyel rendelkező 50 éves férfi 2022 februárjában és márciusában két alkalommal, összesen hatezer darab 12/70 kaliberű sörétes lőszert, majd április 5-én ezer 20/70-es kaliberű sörétes lőszert értékesített általa csak felületesen ismert személyeknek.

Az első esetben a vásárló rendelkezett ugyan a megvásárolt lőszerekre nézve engedéllyel, ugyanakkor a gyanúsított ilyen tartási engedéllyel nem is rendelkezett erre a típusú lőszerre, míg a második esetben a vevőnek nem volt megfelelő engedélye a lőszerekre.

A férfi lakásán elvégzett kutatás során 15 olyan lőfegyvert is lefoglaltak, melyek magyarországi nyilvántartásban nem szerepelnek, jogszerű birtoklásukra nézve semmilyen dokumentáció nem volt.

Bár a gyanúsított lőfegyverek és lőszerek kereskedésével foglalkozik, az azok tartására, kereskedésére vonatkozó szabályokat nem tartotta be, és több alkalommal is jelentős mennyiségű lőszert értékesített a jogszabályok teljes figyelmen kívül hagyásával, kontroll nélkül. Ezért az ügyészség a bűnismétlés megakadályozása érdekében letartóztatásának elrendelését indítványozta - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×