eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Police.hu
Nyitókép: Police.hu

Meglovasították Puyol mezét a Puskás Arénából

A zuglói nyomozók három embert hallgattak ki gyanúsítottként, a felbecsülhetetlen eszmei értékű sportereklye végül visszakerült jelenlegi tulajdonosához.

A BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányságán egy sportszergyártó cég képviselője tett feljelentést 2022. június 10-én, mert a Puskás Arénában akkor még ismeretlen elkövetők az egyik Skybox helyiségből elloptak egy dedikált mezt, amiben korábban az FC Barcelona ikonikus spanyol sztárja, Puyol játszott.

A nyomozók két héttel később olyan információhoz jutottak, hogy egy férfi az egyik internetes hirdetőoldalon több százezer forintért árult egy mezt, amely teljes mértékben egyezett az ellopott darabbal. A rendőrök felvették a kapcsolatot a hirdetővel, majd miután rábólintottak a vételárra, egy találkozót beszéltek meg R. Józseffel a Keleti pályaudvarra. A férfi gyanútlanul meg is jelent a mezzel, átadta a vásárlóknak, majd várta a jussát;

bankó helyett azonban be kellett érnie a csuklóján kattanó bilinccsel

– fogalmaz a rendőrségi beszámoló.

A rendőrök a férfi elfogását követően azonosították két társát is, akikről kiderült, hogy R. Józseffel együtt vállaltak takarítói munkákat az arénában. A zuglói rendőrök Cs. Norbertet és K. Róbertet egy nappal később kézre kerítették és elfogták. A három gyanúsított közül a zuglói nyomozók R. Józsefet pénzmosás bűntett, míg Cs. Norbertet és K. Róbertet lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A mezt a rendőrök visszaadták jogos tulajdonosának. ​

Police.hu
Police.hu
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×