eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfit elvezetik a büntetőperét előkészítő ülésről a Fővárosi Törvényszéken 2019. október 7-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Jogerős ítéletet hoztak a soroksári futónő meggyilkolása ügyében

Az ítélőtábla tanácsvezető bírója szerint R. Szilveszter védekezése több kérdést vetett fel, mint amennyit megválaszolt.

R. Szilvesztert jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla a soroksári futónő meggyilkolásának ügyében.

Nem zárták ki teljesen a szabadulás lehetőségét, a férfi legkorábban 40 év múlva kerülhet feltételes szabadlábra. A mostani ítélet súlyosabb, mint az elsőfokú, abban 35 év utáni feltételes szabadulási lehetőség szerepelt - írja a tárgyalásról tudósító Telex.

R. Szilveszter az utolsó szó jogán csak annyit mondott, hogy az első fokon beadott írásbeli vallomását vegyék figyelembe. Ebben azt állította, hogy járt a helyszínen, de nem ő ölte meg Gy. Krisztinát, csak rátalált a testére, megfordította, és elvette az értékeit.

Ujvári Ákos, az ítélőtábla tanácsvezető bírója szerint a vádlott védekezése több kérdést vetett fel, mint amennyit megválaszolt. Nem derült ki, hogy miért fordította meg a testet, miért tapogatta végig az értékeket keresve, ha már ruhátlan volt és nem szolgált magyarázattal az ondónyomok jelenlétére sem.

A gyilkosság 2013. szeptember 25-én este történt, a XXIII. kerületben futni induló nőt megtámadták és brutálisan megverték, megkötözték, megerőszakolták és egy zsineggel megfojtották. A rendőrök minden 17 és 70 közötti férfiról DNS-mintát vettek, aki 3 kilométeres körzetben lakott, de a nyomozás nem vezetett eredményre majdnem öt éven át. Az hozott végül áttörést az ügyben, hogy 2018-ban a laborban egyezést találtak az akkor már hosszú ideje börtönben lévő R. Szilveszter DNS-mintája és a helyszínen rögzített anyagmaradványok között. Emellett letétben volt büntetése alatt a futónő mobiltelefonja.

A Fővárosi Főügyészség 2019 nyarán emelt vádat az elkövetéskor 35 éves hajléktalan életmódot folytató férfival szemben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×