eur:
392.34
usd:
365.67
bux:
66772.22
2024. április 26. péntek Ervin
Kapitan-Andreevo, 2018. szeptember 29.Bolgár vámtisztek az általuk lefoglalt kábítószert tartalmazó csomagokat mutatják a sajtó képvilseőinek a bolgár-török határon fekvő Kapitan-Andreevo, 2018. szeptember 29-én. A hatóságok rekordmennyiségű, több mint 700 kilogramm heroint foglaltak le két, Ausztriába tartó iráni kamion rakterében. A nagy tisztaságú kábítószer feketepiaci értékét 23 millió euróra (csaknem 7,5 milliárd forintra) becsülik.  A két auto sofőrje rokoni kapcsolatban áll egymással, Mmndkettőjüket letartóztatták, büntetésük akár 15-20 év börtön is lehet. (MTI/AP/Sakarnews/Ivan Atanassov)
Nyitókép: MTI/AP/Sakarnews/Ivan Atanassov

"Guten Tag" - mondta 5 kiló heroinnal a hóna alatt

A határon jelentkezett egy német férfi. Nem kerülheti el a sorsát.

Öt kilogramm heroint próbált Magyarországra csempészni egy német férfi, az ügyészség indítványozta letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfi kedd délután jelentkezett autójával belépésre Röszkénél. A járművet átvizsgáló pénzügyőrnek az utastérben feltűnt egy bőrönd, amelynek fala a szokottnál vastagabb a súlya pedig üresen is túl nagy volt.

A dupla falú kofferben a férfi tizenhárom, fóliába tekert csomagban heroint rejtett el. A gyanúsított előállításakor azt is megállapították, hogy nem sokkal korábban marihuánát fogyasztott.

A kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését egy hónapra - tudatta a csoportvezető ügyész.

(Képünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×