eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Police.hu

Írországból tárcsázta idős itthoni áldozatait a magyar nő – videó

A fővárosi rendőrök gyanúja szerint az Egyesült Királyságban elfogott nő vezető szerepet játszott egy unokázós bűnszervezetben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást egy 37 éves nő és társai ellen, akik a rendelkezésre álló adatok szerint 2020. augusztus 31. és október 20. között négy alkalommal ejtettek tévedésbe idős embereket, hogy tőlük pénzt, illetve ékszereket csaljanak ki – írja a Police.hu.

Az időskorú sértetteket általában Cs. Ildikó hívta fel telefonon keresztül az Egyesült Királyságból, mint a hívott fél hozzátartozója. Azt a történetet adta elő, hogy bajba került, fogva tartják, esetleg tartozást halmozott fel, és a biztonságát csak pénzzel válthatják meg. Előfordult, hogy helyette vagy nyomatékosításként K. György nevű társa beszélt a sértettekkel, aki azt a látszatott erősítette meg, hogy a nőnek komoly baja fog esni, ha nem teljesítik az anyagi követelést.

A bűncselekmények során a szervezet összesen több mint 6 millió forint kárt okozott. A megszerzett pénzt és ékszereket, amelyeket magyarországi társaik vettek át a becsapott idősektől előre megbeszélt helyszíneken, szétosztották és eljuttatták a külföldi tagok részére is.

Cs. Ildikót a nyomozók azonosították, majd Írországban elfogták, és a NEBEK Interpol Iroda együttműködésével 2022. április 26-án éjszaka hazahozták Budapestre.

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói a nőt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren várták, és még aznap este átadták a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai részére. Az asszonyt zsarolás és háromrendbeli csalás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×