eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Vascső szúrta át a sofőrt, miután fékezés nélkül szálltak bele hátulról

A vádlott néhány másodpercnyi figyelmetlenség miatt a sértett örökre lebénult.

A vádlott 2020. március 26-án, a délelőtti órákban az M3 autópályán Nyíregyháza irányába közlekedett kisteherautójával. Jóval előtte, hasonló kategóriájú kocsit vezetve haladt a sértett, aki a járművével Franciaországból indulva Románia felé tartott, melyben különböző lomokat, használati cikkeket, illetve 2-3 méter hosszúságú fémrudakat szállított.

A külföldi jármű az autópálya külső forgalmi sávjában – bár műszaki meghibásodása nem volt – ismeretlen okból megállt, amit a mögötte 117-123 km/óra sebességgel haladó vádlott nagyjából 6 másodpercen keresztül nem észlelt, így abba fékezés nélkül belehajtott – olvasható a Heves Megyei Főügyészség közleményében.

A hátulról történő ütközés következtében a raktérben lévő egyik vascső nagy erővel előre lendült, és a raktér falát átütve átszúrta a vezetőülésen tartózkodó sértett lapockáját, és több csigolyáját is roncsolta. Ennek következtében a román állampolgárságú férfi maradandó fogyatékosságot szenvedett és kerekesszékbe kerül. Állapotában gyógykezelés mellett sem várható érdemi javulás.

A vádlott a KRESZ legáltalánosabb szabályát szegte meg, mely szerint, aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztessen. A baleset bekövetkezésében ugyanakkor közrejátszott az is, hogy a sértett az erre vonatkozó tilalom ellenére megállt az autópálya úttestjén.

Az Egri Járási Ügyészség a maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt benyújtott vádiratában a figyelmetlen vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×