eur:
391.85
usd:
368.01
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Police car lights in night time, crime scene, night patrolling the city. Abstract blurry image.
Nyitókép: Evgen_Prozhyrko/Getty Images

Németországban akadt rendőrkézre a körözött magyar család

A büntetett előéletű apát és két fiát 16 évnyi szabadságvesztésre ítélték korábban.

Három, emberölés kísérlete, csoportos garázdaság és betöréses lopás miatt Magyarországon elítélt bűnözőt fogtak el a német hatóságok a magyar rendőrök együttműködésével, európai elfogató parancs alapján Karlsbrunnban – közölte a rendőrség honlapján a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerdán.

A három büntetett előéletű férfit, az 50 éves apát és két, 29 és 26 éves fiát összességében mintegy 16 évnyi szabadságvesztésre ítélték korábban.

Miután a nyomozás kiderítette, hogy a három férfi Németországban tartózkodik, a nyíregyházi rendőrkapitányság felkérése alapján az NNI felvette a kapcsolatot a német hatóságokkal az elfogásuk érdekében.

A saarlandi célkörözési egység munkatársai megállapították, hogy a család Grossrosseln-Karlsbrunnban lakik, és lecsaptak rájuk. Az egyik férfi, akit tíz évre ítélt a bíróság, úgy próbált menekülni, hogy öt méter magasból kiugrott egy lakóház felső szintjéről, ám a közeli kiserdőben a német rendőrök őt is elfogták – ismertették.

A három férfit őrizetbe vették addig, amíg a saarbrückeni bíróság meghozza a kiadatási kérelem elbírálásáról szóló döntést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 12. 16:10
×
×
×
×