eur:
393.31
usd:
367.41
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Instagram

Akár egy hónapja halott lehetett az influenszer vőlegénye

Sok még a kérdés a haláleset körül: a megtalált jegyzetfüzet talán abban is segíthet, hogy megtudjuk, mi történt Gabby Petitóval.

Petito eltűnésének ügyében is tartogathat információkat szakértők szerint az a notesz, amelyet Brian Laundrie maradványaival, valamint a férfi ruháival és egy szárazon tartó zsákkal együtt találtak meg egy floridai parkban.

"Ha az a jegyzetfüzet például beismerő vallomásnak megfelelő információkat tartalmaz, esetleg vádaskodást vagy racionalizálást, az mind segíthet kibogozni, mi is történt" - mondta csütörtökön a CNN-nek Jim Clemente, az FBI korábbi profilozója.

Információkat adhat a füzet

Mark O'Mara egykori ügyész, büntetőjogi védőügyvéd szerint kis szerencsével a CIA megmentheti a jegyzetfüzet egészét vagy egyes részeit, amire a fejlett törvényszéki technológia ad módot.

"Fontos információk származhatnak belőle. Ha esetleg vér is borítaná a lapokat, az sem jelent feltétlenül akadályt. Nagyszerű munkát lehet végezni még sokkal régebbi tárgyakkal is" - vélekedik O'Mara.

Némi zavart jelent ugyanakkor, hogy a keresés közben készült felvételeken Laundrie apja kezében látható a szárazon tartó zsák, amelyben

egy jegyzetfüzetnek is beillő tárgy sejlik fel,

sötét borítóval és azon egy élénkebb színű mintával. Az sem teljesen tiszta, mi várható a füzettől, mivel Laundrie - ahogyan arról Instagram-fiókja is tanúskodik - sokat rajzolt, lehetséges, hogy a füzetben is rajzai szerepelnek majd.

A halál oka rejtély maradhat

A férfi halálának okát nem lesz egyszerű megállapítani, Clemente szerint elképzelhető, hogy már egy hónapja halott volt, mire maradványaira rátaláltak. Erre utalhat az a tény is, hogy fogai alapján állapították meg személyazonosságát.

"Nagyon nehéz lesz a halál okát és módját illetően megalapozott megállapítást tenni,

hacsak nincs súlyos koponyasérülés, amelyet azonosítani lehet.

Lehet, hogy nem tudják végül meghatározni, hogyan halt meg. Ha például vízbe fulladt, a csontvázán nem lesz erre utaló jel" - vélekedik Clemente.

Az összeesküvés-elméletek már készülnek

Természetesen a legkülönfélébb összeesküvés-elméleteknek adnak hangot YouTube-videóktól kezdve kommentekig a legkülönbözőbb felületeken. Ezek közös vonása, hogy az apát gyanúsítják azzal, hogy maga helyezte el az általa megtaláltnak nevezett tárgyakat a parkban, illetve van olyan elképzelés is, miszerint Brian Laundrie nem halt meg, hanem kihúzta saját fogát és annak segítségével hiteti most el a rendőrséggel, hogy nem kell már őt tovább keresniük.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×