INFORÁDIÓ
2021. november 30. kedd
Andor, András

brian laundrie

gabby petito

halál

eltánás

gyilkosság

Akár egy hónapja halott lehetett az influenszer vőlegénye

Akár egy hónapja halott lehetett az influenszer vőlegénye

Infostart

Sok még a kérdés a haláleset körül: a megtalált jegyzetfüzet talán abban is segíthet, hogy megtudjuk, mi történt Gabby Petitóval.

Petito eltűnésének ügyében is tartogathat információkat szakértők szerint az a notesz, amelyet Brian Laundrie maradványaival, valamint a férfi ruháival és egy szárazon tartó zsákkal együtt találtak meg egy floridai parkban.

"Ha az a jegyzetfüzet például beismerő vallomásnak megfelelő információkat tartalmaz, esetleg vádaskodást vagy racionalizálást, az mind segíthet kibogozni, mi is történt" - mondta csütörtökön a CNN-nek Jim Clemente, az FBI korábbi profilozója.

Információkat adhat a füzet

Mark O'Mara egykori ügyész, büntetőjogi védőügyvéd szerint kis szerencsével a CIA megmentheti a jegyzetfüzet egészét vagy egyes részeit, amire a fejlett törvényszéki technológia ad módot.

"Fontos információk származhatnak belőle. Ha esetleg vér is borítaná a lapokat, az sem jelent feltétlenül akadályt. Nagyszerű munkát lehet végezni még sokkal régebbi tárgyakkal is" - vélekedik O'Mara.

Némi zavart jelent ugyanakkor, hogy a keresés közben készült felvételeken Laundrie apja kezében látható a szárazon tartó zsák, amelyben

egy jegyzetfüzetnek is beillő tárgy sejlik fel,

sötét borítóval és azon egy élénkebb színű mintával. Az sem teljesen tiszta, mi várható a füzettől, mivel Laundrie - ahogyan arról Instagram-fiókja is tanúskodik - sokat rajzolt, lehetséges, hogy a füzetben is rajzai szerepelnek majd.

A halál oka rejtély maradhat

A férfi halálának okát nem lesz egyszerű megállapítani, Clemente szerint elképzelhető, hogy már egy hónapja halott volt, mire maradványaira rátaláltak. Erre utalhat az a tény is, hogy fogai alapján állapították meg személyazonosságát.

"Nagyon nehéz lesz a halál okát és módját illetően megalapozott megállapítást tenni,

hacsak nincs súlyos koponyasérülés, amelyet azonosítani lehet.

Lehet, hogy nem tudják végül meghatározni, hogyan halt meg. Ha például vízbe fulladt, a csontvázán nem lesz erre utaló jel" - vélekedik Clemente.

Az összeesküvés-elméletek már készülnek

Természetesen a legkülönfélébb összeesküvés-elméleteknek adnak hangot YouTube-videóktól kezdve kommentekig a legkülönbözőbb felületeken. Ezek közös vonása, hogy az apát gyanúsítják azzal, hogy maga helyezte el az általa megtaláltnak nevezett tárgyakat a parkban, illetve van olyan elképzelés is, miszerint Brian Laundrie nem halt meg, hanem kihúzta saját fogát és annak segítségével hiteti most el a rendőrséggel, hogy nem kell már őt tovább keresniük.

Nyitókép: Instagram
A címlapról ajánljuk

Meghalt a Forma–1 ikonja

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Sir Frank Williams, a Williams csapat alapítója és névadója....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018