eur:
394.31
usd:
370.33
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Instagram

Emberi maradványokra bukkantak a meggyilkolt influenszer vőlegényének személyes tárgyai mellett

Egy floridai parkban találtak rá az egyelőre azonosítatlan emberi maradványokra, mellettük Gabby Petito volt vőlegényének, Brian Laundrie-nak személyes holmijával.

Brian Laundrie-t több mint egy hónapja keresik, miután menyasszonya nélkül tért vissza közös körútjukról. Gabby Petito holttestét ezt követően Wyomingban találták meg, ahol még együtt tartózkodtak.

A férfit nem gyanúsították meg hivatalosan Petito meggyilkolásával, a vád ellene Petito hitelkártyájának jogosulatlan használata.

A szülők találtak rá a tárgyakra

Michael McPherson, az FBI különleges ügynöke a BBC cikke szerint szerdán sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy a nyomozók a Carlton Reserve területén végzett kutatás során emberi maradványokra bukkantak. Elmondta, hogy a maradványokat személyes tárgyakkal együtt találták meg, köztük egy hátizsákkal és egy számítógéppel, amelyek Laundrie tulajdonát képezték.

Az NBC New York ugyanakkor azt írja, a személyes tárgyakra Laundrie szülei bukkantak rá a terület hevenyészett átvizsgálása során.

Az érintett területet egészen a közelmúltig víz borította.

Frissítés: a részleges maradványokat még nem azonosították, a keresés folytatódik. A CNN egy forrása szerint a maradványok már egy ideje a területen lehettek, azok állapotára való tekintettel az azonosítás elvégzése időbe fog telni.

Ez történt a parkban

Laundrie szüleinek ügyvéde megerősítette, hogy a férfi szülei a parkban tartózkodtak a maradványok és a tárgyak megtalálásának idején.

"Chris és Roberta Laundrie a mai nap folyamán a rezervátumban tartózkodott akkor, amikor az emberi maradványokat és Brian néhány holmiját megtalálták azon a területen, amelyről ők eredetileg azt a tájékoztatást adták a bűnüldöző szerveknek, hogy Brian lehetséges tartózkodási helyét is jelentik egyben" - mondta Steve Bertolino.

A CNN részletesebben is leírja, ami történt: Josh Taylor rendőrségi szóvivő elmondása szerint a Myakkahatchee Creek Environmental Park bejáratától 2-3 mérföldre, háromnegyed órányi járásra találtak a tárgyakra és a maradványokra.

A család előző este értesítette a rendőrséget arról, hogy a parkba menni keresni fiukat, ott találkoztak a rendőrökkel.

A Laundrie-házaspár a nyomozók látótávolságán belül haladva keresgélt, majd férj és feleség külön vált, az apa bevágott az erdőbe. Ott talált rá egy szárazon tartó zsákra, amit eredetileg nem akart felemelni a földről, hogy a rendőrök is ott láthassák, aztán a riporterek jelenlétére való tekintettel,és mivel nem volt látótávolságon belül rendőr, mégis ezt tette.

Hazaküldték őket a maradványok megtalálásakor

A rendőrökkel való találkozásakor mutattak neki egy fotót a hátizsákról, amelyet szintén a közelben találtak meg, majd, amikor kiderült, hogy a táska mellett emberi maradványokra is bukkantak, a Laundrie-házaspárt arra kérték, hagyja el a park területét.

Azt a feltételezést, miszerint a férfi apja helyezte volna el a parkban az általa megtalált zsákot, ügyvédjük baromságnak nevezte, hozzátéve: a nap felfedezéseinek hatására a Laundrie-házaspár összetört. A nyomozók minden létező forrást igénybe véve folytatják a keresést a területen.

Napokig tarthat még a munka

A család ügyvéde azt is elárulta, hogy a területet, amelyen a felfedezést tették, Laundrie gyakran látogatta meg, és

attól nem messze bukkantak rá autójára is.

A rezervátumot lezárták a látogatók előtt.

McPherson a sajtótájékoztatón azt is elmondta: tudja, hogy mindenkinek sok kérdése van, de még napokig dogloznak majd valószínűleg a környéken. A Laundrie-házaspár megvárja a maradványok törvényszéki azonosítását, mielőtt további kommentárt fűzne az eseményekhez.

Az előzmények

Gabby Petito augusztus vége óta nem lépett kapcsolatba szüleivel, akik szeptember 11-én jelentették eltűnését. A nő vőlegényével egy furgonnal járta Amerikát, augusztusban több szemtanú, több helyszínen is látta őket nézeteltérésbe keveredni, amely tettlegességig is fajult, rendőröket is hívtak emiatt az egyik helyszínen, akik akkor úgy ítélték meg, a nő a bántalmazó, és egyetlen éjszakára választották el a pár tagjait.

Laundrie később hazatért, de semmit nem mondott arról, hol van addigra feltehetően már halott menyasszonya. Petito földi maradványait szeptember 19-én találták meg Wyomingban, később a boncolás során megállapították, hogy megfojtották. Laundrie szeptember 13-án tűnt el, családja azt a tájékoztatást adta, hogy a Carlton Reserve parkba indult. Keresésében eddig nem sikerült semmiféle nyomra bukkanni.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×