eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
HOLBROOK, NY - SEPTEMBER 26: A blue heart is seen across the street from a funeral home where people have gathered to pay respects to Gabby Petito on September 26, 2021 in Holbrook, New York. As the search continues into a second week in Florida to find Brian Laundrie, who is a person of interest, the family of Gabby Petito is holding a public funeral in her hometown of Long Island. (Photo by Stephanie Keith/Getty Images)
Nyitókép: Stephanie Keith/Getty Images

Eltemették Gabby Petitót, akinek utolsó napjairól újabb információk láttak napvilágot

Vasárnap New Yorkban helyezték örök nyugalomra a 22 éves meggyilkolt amerikai influenszert. A család azt kérte, a gyász mellett Gabby életének ünnepe legyen a nap.

Gyászolók sora a ravatalozó mellett, felvonuló tűzoltóautók, egy kerítésen fotók tucatjai Gabby Petitóról: Joseph Petito, az elhunyt nő édesapja arról beszélt a ravatalozóban, hogy a napnak a róla való megemlékezés a célja, nem pedig a halála miatti szomorúság szabadon engedése a célja, írja a USA Today.

"Amikor hazaindulnak, inspirálódjanak abból, amit ő letett az asztalra, mert már az egész bolygó ismeri ennek a nőnek a nevét. Sok nőt és sok férfit inspirált arra, hogy azt tegyék, ami a legjobb neki. Apaként nem is lehetnék büszkébb" – mondta. Jim Schmidt, Petito nevelőapja is ugyanezt üzente: úgy fogalmazott, érthető, ha valaki fájdalmat érez a halála miatt és gyászolja, de a nap célja Gabby életének ünneplése.

HOLBROOK, NY - SEPTEMBER 26: Mourners wearing t-shirts dedicated to Gabby Petito gather at a funeral home to pay respects to Gabby Petito on September 26, 2021 in Holbrook, New York. As the search continues into a second week in Florida to find Brian Laundrie, who is a person of interest, the family of Gabby Petito holds a public funeral in her hometown of Long Island. (Photo by Stephanie Keith/Getty Images)
Gabby Petitóra utaló pólókat viselő gyászolók a temetésre igyekezve (Stephanie Keith/Getty Images)

Látszatboldogság feszült háttérrel

A temetést New York Holbrook negyedében tartották, ahol Petito felnőtt és megismerte Brian Laundrie-t középiskolás évei alatt. Később aztán a férfival annak szüleihez, Floridába költöztek. Laundrie-t már 12 napja nem látták.

A férfi tavaly júliusban kérte meg Petito kezét, aki a közösségi médiában posztoltak szerint boldogan mondott igent neki.

Idén nyári utazgatásaik Instagram-lenyomata szerint is boldogak voltak mindennapjaik, de az édesanyjával telefonon rendszeresen beszélő nő ekkor már mást mondott neki, mint amit fotók sugalltak.

Egyre nőtt a feszültség a pár tagjai közt a CNN cikke szerint, majd augusztus végén a hívások megszűntek, az Instagram-tevékenység is megváltozott, szeptember 11-én pedig bejelentették eltűnését.

Jim Schmidt szerint korábban is előfordult már Gabbyvel, hogy napokra nem lehetett elérni, mert az ország olyan területén tartózkodott, ahol nem tudott kapcsolatot teremteni az emberekkel. Pár nap után azonban mindig előkerült, posztokat tett ki, telefonált, videóhíváson beszélt családjával. Kivéve most. Szeptember 19-én aztán megtalálták holttestét.

HOLBROOK, NY - SEPTEMBER 26: Mourners gather at a funeral home to pay respects to Gabby Petito on September 26, 2021 in Holbrook, New York. As the search continues for a second week in Florida to find Brian Laundrie, who is a person of interest, the family of Gabby Petito is holding a public funeral in her hometown of Long Island. (Photo by Stephanie Keith/Getty Images)
A gyászolók sorfala (Stephanie Keith/Getty Images)

Így zajlottak az utolsó napok

Utolsó napjairól azóta egyre többet tudunk meg. Szeptember 12-én hívta egy ismeretlen a 911-et azzal, hogy látta, egy férfi megüt egy nőt: ekkor született az elhíresült rendőri testkamerás felvétel róluk. A hívó fél elmondta: amikor látták az ütést, megálltak. A pár tagjai fel-alá rohangáltak az út mellett, Laundrie tovább ütötte a nőt, majd mindketten beültek az autóba és elhajtottak.

A videóból kiderül, Petito szerint vitájuk volt, melyet követően

a férfi nem engedte beülni az autóba,

azt mondva, nyugodjon meg, de erre nem volt szükség, mivel teljesen nyugodt volt. A jelentésben is szerepel, hogy a beszélgetés során Petito folyamatosan sír, zihálva veszi a levegőt, könnyeit és orrát törölgeti, a térdét dörzsölgeti.

Egy Chris nevű szemtanú, aki látta a korábbi konfliktust, arról beszélt a rendőrségnek, hogy a vita, úgy tűnt, arról folyt, kinél legyen Petito telefonja, ennek során ütötte meg a nő Laundrie-t. Chris azt is hallotta, azt kérdezi a férfitól, miért ilyen gonosz.

Mérgezőnek látta kapcsolatukat egy parkőr

A National Park Services egy parkőre is a helyszínre ment a riasztást követően: Melissa Hulls elmondása szerint másfél órán át beszélgetett arról Petitóval, hogy a Laundrie-val való kapcsolata egy mérgező kapcsolat jeleit hordozza, és érdemes lenne újragondolnia kettejük viszonyát. Aznap felkerült egy poszt is a nő Instagram-fiókjába: semmi jele nincs benne a konfliktusnak, a természet szépségéről és a pihenésről szólt.

Augusztus 24-én utoljára kezdeményezett Petito videóbeszélgetést családjával: arról beszélt, elhagyják Utah-t és a Teton hegységbe mennek, Wyomingba. Másnap még váltottak üzeneteket. A wyomingi Jacksonban augusztus 27-én egy étteremben látták vitatkozni a párt: Petito itt is sírt, Laundrie agresszív volt.

Ugyanezen a napon Gabby édesanyja furcsa szöveges üzenetet kapott lánya számáról:

"Segítenél, Stan, állandóan hívogat és hangüzeneteket hagy nekem", szólt a szöveg. Stan a lány nagyapjára utal, akit ugyanakkor sosem szólított így. Ugyanezen a napon a pár lakóautóját egy másik vloggerpáros kamerája rögzítette azon a környéken, ahol később a nő holttestére bukkantak. Ez 25 kilométerre van az étteremtől, ahol a vita zajlott. Öt nap múlva Laundrie már egyedül érkezett haza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×