INFORÁDIÓ
2021. október 27. szerda
Szabina

rablás

kísérlet

kistarcsa

rendőrség

letartóztatás

Elfogták a fiút, aki egy babakocsit toló asszonytól akart rabolni Kerepesen - videó

Elfogták a fiút, aki egy babakocsit toló asszonytól akart rabolni Kerepesen - videó

Infostart

A kistarcsai rendőrök azonosították azt a 16 éves fiút, aki a gyanú szerint egy babakocsit toló asszonytól akarta elrabolni a táskáját, sikertelenül. Rablás bűntette kísérlete miatt vették őrizetbe.

Egy internetes portálon közzétett bejegyzés alapján indult eljárás a rendőrségen, amiben leírták, hogy egy lány szemtanúja volt egy 2021. szeptember 14-én délután történt bűncselekménynek, amint egy babakocsit toló nőt a kerepesi HÉV megállóban egy férfi próbált kirabolni.

A kistarcsai rendőrök elkezdték felszedni a szálakat, tanúkat kutattak fel, a helyi körzeti megbízott személyismeretének köszönhetően megtalálták magát a sértettet is és meghallgatták, helyi boltokat, üzleteket kerestek fel, az összes lehetséges helyen gyűjtötték az információkat.

Az áldozat elmondta a rendőröknek, hogy támadója többször megrángatta a babakocsira akasztott táskáját, kezére ráfogott, azt feszítgette, csavargatta, végül a sértett határozott ellenállásának és fellépésének köszönhetően hagyott fel céljával, majd elfutott a helyszínről.

A nyomozók a begyűjtött adatok alapján, a már korábban is más bűncselekmények miatt látókörükbe került 16 éves fiút hozták összefüggésbe a bűncselekmény elkövetésével. A kistarcsai járőrök és a nyomozók a fiatal fiút mindenhol keresték, a HÉV megállókat visszatérően ellenőrizték, amikor szeptember 23-án megpillantották, elfogták és előállították a rendőrségre.

A fiatal kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt részben ismerte be, a gyanúsítás ellen panasszal élt. Védekezésében elmondta, hogy ő ugyan nem alkalmazott erőszakot, bántani senkit nem állt szándékában, csak a táskát akarta elvenni a nőtől.

A fiút a rendőrök őrizetbe vették, vele szembe rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Kistarcsai Rendőrőrse.

A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását, melyet a bíróság 2021. szeptember 26-án elrendelt - írja a police.hu.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018