eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pexels.com

Kóros elmeállapotú a Covid-osztályon vérengző kínai szakács

Elkészült az elmeorvosi szakértői vélemény a Honvédkórház Covid-részlegén ámokfutást végrehajtó férfi ügyében.

A megalapozott gyanú szerint a 37 éves külföldi férfi 2021. március 13-án a délutáni órákban egy VI. kerületi kórházban két betegtársára is rátámadt, az egyiküket sebészeti ollókkal olyan súlyosan bántalmazta, hogy a védekezésre képtelen állapotban, altatásban lévő nő, az azonnal megkezdett orvosi beavatkozás ellenére, napokkal később belehalt a sérülésekbe – fogalmaz közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A gyanúsított egy őt megfékezni próbáló ápolónőt is megtámadott, valamint a kórház egyik biztonsági őrét is megsebesítette.

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a bíróság korábban elrendelte a külföldi férfi letartóztatását, majd azt újabb ügyészi indítványra 2021. július 16. napjáig meghosszabbította. A letartóztatás végrehajtását a bíróság az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte el.

Az időközben elkészült elmeorvos szakértői vélemény szerint a külföldi férfi jelenleg kóros elmeállapotú.

Állapotából adódóan a bűnismétlés veszélye jelenleg fennáll. A törvényi szabályok miatt ezért a terhelt előzetes kényszergyógykezelésének elrendelése és elmeállapotának hosszabb szakértői megfigyelése szükséges és indokolt, ezért a Fővárosi Főügyészség erre tett indítványt a nyomozási bírónál.

A bíróság a terhelt előzetes kényszergyógykezelésének elrendelése kérdésében várhatóan a szerdai napon dönt.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×