INFORÁDIÓ
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina

támadás

rendőr

hivatalos személy elleni erőszak

fegyver

csendháborítás

Kaszával és baltanyéllel felfegyverkezett család támadt a rendőrökre – képek

Kaszával és baltanyéllel felfegyverkezett család támadt a rendőrökre – képek

Infostart

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt rendelt el nyomozást.

A megalapozott gyanú szerint 2021. június 28-án hajnalban egy Hajdú-Bihar megyei településen tartott családi összejövetelen, csendháborítás miatt kezdtek intézkedni a rendőrök. A jelenlévők ezen felháborodtak, és egymást hergelve, támogatva a bejárati kapuhoz mentek, miközben a fiatalabb férfi

azzal fenyegette a rendőröket, hogy baltával öli meg őket.

Miközben a két nő tovább kiabált a rendőrökkel, a 29 éves férfi egy baltanyelet vett magához, míg bátyja hátrament az ingatlanba.

Rövid időn belül a 31 éves férfi egy kaszát a feje fölé tartva tért vissza és a rendőrök irányába megindulva,

kettévágással, megöléssel fenyegette őket és egy esetben lesújtott a kaszával, de azzal nem ért el senkit.

Ekkor a rendőrök távoztak, majd megerősítő erővel tértek vissza és négyen folytatták az intézkedést. Felszólították az intézkedés alá vont személyeket, hogy működjenek együtt, akik ennek továbbra sem tettek eleget. A férfiak nővére és édesanyjuk kiabálva szidalmazta a rendőröket és támogatták családtagjaikat, miközben azok tovább fenyegették a hivatalos személyeket.

Az idősebb – büntetett előéletű – férfi ennek során kijelentette, hogy megöli a rendőröket és nem érdekli, ha ezért húsz évre ítélik. A fiatalabb férfi – aki számos alkalommal szerepel szándékos szabálysértések elkövetése miatt a nyilvántartásban – pedig azt közölte, hogy baltát fog a hátukba állítani, és az is elhangzott a részükről, hogy

ha a rendőrök bemennek az ingatlanba, onnan élve nem jönnek ki.

A nyomozó ügyészség elrendelte valamennyi elkövető őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki őket. A két nő – akik közül az idősebb szintén büntetett – bűnsegédként követte el a minősített hivatalos személy elleni erőszak bűntettét, míg a két férfival szemben a nyomozó ügyészség az emberölés előkészülete bűntettének gyanúját is közölte – olvasható a Központi Nyomozó Fügyészség közleményében.

Az ügyészség valamennyiük esetében indítványt tett letartóztatásuk elrendelésére, amelynek tárgyában a Debreceni Járásbíróság szerdán dönt.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018