eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
börtön

Letartóztatták az egykori MTK-futballista feltételezett gyilkosait

Egy hónapra rendelték el a K. Imre megölésével gyanúsított három férfi letartóztatását.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2021. június 13-ig – elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akiket előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak – írja közleményében a Fővárosi Törvényszék.

A sértett K. Imre, az MTK egykori futballistája. Sajtóhírek szerint az egyik letartóztatott Széki Curtis Attila korábbi újpesti futballista, rapénekes bátyja.

A megalapozott gyanú szerint a sértett egy olyan cég ügyvezetője volt, amelyet egy másik vállalkozás vezetői azért hoztak létre, hogy az előbbi szervezet fiktív számlákat állítson ki számukra. A sértett által vezetett, de ténylegesen az alapítók irányítása alatt álló cégek számlájáról 2009 áprilisában az előbbi több mint félmilliárd forintot felvett, majd külföldre távozott. Az alapítók egy ismerősüket azzal bízták meg, hogy kerítse elő a későbbi sértettet, és hozza őt haza, Magyarországra. Mire a sértettet megtalálták és hazahozták, addigra már felélte a pénz nagyobb részét.

A fenti előzményeket követően az alapító vállalkozás vezetői megbízást adtak a korábban már említett ismerősüknek: ölesse meg a sértettet. E megbízásra azért került sor, mert

attól tartottak, hogy a cégükkel szemben már megindult büntetőeljárás során a sértett terhelő vallomást tehet rájuk vonatkozóan.

A megbízott személy egy régi barátját és vadásztársát bízta meg a végrehajtással, aki annak fejében vállalta a cselekmény elkövetését, hogy élete végéig ingyen vadászhat a megbízójához köthető területen, továbbá 3 millió forintot is kért a cselekményben részt vevő társa számára.

A sértettet egy külterületre vitték, ahol legalább három ütést mértek a fejére, majd a már előre kiásott gödörbe helyezték, és a testét földdel befedték.

A sértettet 2015. augusztus 31-én – 2009. október 15-i hatállyal – holtnak nyilvánították. Földi maradványait a nyomozó hatóság 2020. október 22-én találta meg.

A fentiek végrehajtásával meggyanúsítottak cselekménye – bizonyítottság esetén – társtettesként, előre kitervelten és nyereségvágyból elkövetett emberölés, míg harmadik társuk tette felbújtóként, előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés megállapítására alkalmas, amelyek tíztől húsz évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethetők.

A megalapozott gyanút rendőri jelentések, tanúvallomások, szemle jegyzőkönyv, orvosi iratok, szakértői vélemények, valamint gyanúsítotti vallomás támasztja alá.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának akadályozása miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását.

A terheltek személyi körülményei rendezettnek tekinthetők: a társtettesek bejelentett munkahellyel rendelkeznek, valamint bejelentett lakhelyükön élnek. A felbujtó gyanúsított bár életvitelszerűen nem az állandó lakcímén lakik, azonban tényleges tartózkodási helye a hatóságok számára ismert. Bár ez utóbbi személy bejelentett munkahellyel nem rendelkezik, megélhetése mégis biztosított. A terheltek büntetlen előéletűek, azonban egyikük ellen folyik eljárás zaklatás vétsége miatt.

A cselekmény tárgyi súlyára, a bűncselekmény jellegére, a bizonyítottság esetén kiszabható büntetési tételben rejlő fenyegetettség mértékére figyelemmel a terheltek rendezett körülményei ellenére fennáll a veszélye annak, hogy az eljárási cselekményeken való jelenlétük kényszerintézkedés alkalmazása nélkül nem lenne biztosítható.

Az eljárás jelenlegi szakaszában alappal kell attól is tartani, hogy a gyanúsítottak szabadon hagyásuk esetén a bizonyítási eljárás lefolytatását hátráltatnák vagy veszélyeztetnék.

A bíróság valamennyi terhelt esetében a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését tartotta szükségesnek és indokoltnak.

A végzés nem végleges.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×