eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Koronavírus - Megszólalt a rendőrség is a rémhírterjesztő ügyében

Egy férfi gyorsan terjedni kezdő posztjában azt írta, hogy egy falu teljes lakossága meghalt a védőoltások beadása után. A polgármester a Facebookon üzent.

Ahogyan azt az Infostart is megírta, az operatív törzs tájékoztatóján Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese elmondta: egy férfi - az elmondása szerint - kattintásvadász célból terjesztette a hamis hírt. Többen az érintett önkormányzatnál is érdeklődtek, amely emiatt tisztázó közleményt adott ki az ügyben.

Rozsály község polgármestere közölte: "Természetesen nem igaz, élünk. Egyelőre elmarad a feltámadás, mert még élünk." - írta a Facebookon Sztolyka Zoltán.

Időközben a rendőrség a közösségi oldalán is beszámolt az esetről, felhívva a figyelmet: az ilyen jellegű hamis információk terjesztése alkalmas arra, hogy az emberekben bizalmatlanságot vagy félelmet keltsen a koronavírussal szembeni vakcinák iránt, és ezek a rémhírek akadályozhatják a járvány elleni védekezést. A férfi rémhírterjesztés miatt felelhet.

Mint írták,

a kibernyomozók továbbra is napi szinten monitorozzák az internetet,

hogy a minden alapot nélkülöző és a köznyugalmat sértő álhíreket feltérképezzék, az elkövetőket felelősségre vonják.

‼Igen gyorsan elterjedt az a hír, hogy egy Nyíregyháza melletti kis faluban mindenki meghalt miután beoltatta magát. A...

Közzétette: Magyar Rendőrség2021. május 13., csütörtök

A Facebook maga is igyekszik fellépni az álhírek ellen, és legújabb döntésével megnehezíti az egyes posztok kattintás nélküli továbbküldését. Egyelőre androidos készülékeken tesztelik a módszert: ha valaki egy adott tartalmat annak megnyitása nélkül oszt meg, egy kis felugró ablakot kap, amely röviden figyelmezteti, hogy ha nem olvassa el a cikket, nem jut hozzá az abban szereplő kulcsinformációhoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×