eur:
393.47
usd:
366.89
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
A Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcinái fecskendőkben előkészítve az oltáshoz a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház egyik oltópontján 2021. március 7-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Operatív törzs: tömeges halálozásról szóló álhír miatt elfogtak egy nagykanizsai férfit

Azt terjesztette a közösségi médiában, hogy egy falu teljes lakossága meghalt védőoltása beadása után. Őrizetbe vették, de már szabadlábon védekezhet az ellene indult büntetőeljárásban.

A javuló járványadatok között megbújnak figyelmeztető adatok is, amely továbbra is indokolja, hogy munkában maradjon az operatív törzs, a Kormányinfót követően pedig a járványügyi munkacsoport is nyilvánosság elé állt közléseivel.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese egy "rendkívüli bejelentéssel" kezdett: büntetőeljárás indult egy rémhírterjesztő nagykanizsai férfival szemben, aki a közösségi oldalán arról írt, hogy egy Nyíregyháza melletti kis faluban mindenki meghalt a védőoltás beadása után. A férfit május 11-én fogták el, őrizetbe vették és eszközeit lefoglalták, de ma már szabadlábon védekezhet.

Rendőrségi adatok:

  • 438 maszktalan emberrel szemben intézkedtek szerdán
  • 120 személlyel szemben intézkedtek a kijárási korlátozás vagy a csoportosulási szabályok megszegése miatt
  • 45 korridoros intézkedés történt
  • picivel emelkedett a karanténos személyek száma 18 886 most a számuk. Mobilon 978 ember követhető.

Galgóczi Ágnes NNK-főosztályvezető a már ismert járványadatok részletes ismertetésével kezdett.

Egy hét alatt több mint 4000-rel csökkent az új esetek száma, az országosan 30 százalékos csökkenés - húzta alá. A fertőzöttek leginkább a 40-49 éves korosztályból kerülnek ki. A legtöbben budapestiek vagy Pest megyeiek, összességében minden negyedik ember idevalósi.

Kijelentette, Magyarország az első uniós ország, ahol a 18 éven aluliak oltása is tömegesen megkezdődhetett - utalva a csütörtökön indult új oltási kampányra.

Pfizer-oltási kampány pedig még a későbbiekben is lesz.

Jelezte, a napokban érkezett Moderna- és Janssen-oltásokat a háziorvosok használhatják fel, az AstraZenecával második oltásokat hajtanak végre.

Kérdésekre és megválaszolásukra ezúttal nem került sor.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×