INFORÁDIÓ
2021. február 27. szombat
Ákos, Bátor

deák tér

késelés

gyilkosság

budapest

Sűrű éjszakája volt a Deák téri késelőnek

"Sűrű éjszakája" volt a Deák téri késelőnek

Infostart

A főügyészség szerint továbbra is a legszigorúbb kényszerintézkedésre van szükség.

A Fővárosi Főügyészség indítványozta a Deák téri kettős emberölés gyanúsítottja és társa letartóztatásának meghosszabbítását – tudta meg az Infostart.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi részt vett abban a tavaly májusi, Deák téri verekedésben, amelyben az egyikük két személyt halálra késelt. A nyomozó hatóság a terhelteket a közelmúltban újabb bűncselekmény elkövetésével is meggyanúsította.

Az ügyben a korábbi megalapozott gyanú továbbra is változatlanul fennáll; eszerint tavaly május 22-én, hajnali fél négy körül a V. kerületi Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett. Egy akkor 18 éves fiatal a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, akik a földre estek. Az egyik földön fekvő sértettet ekkor a 19 éves társa többször megrúgta, miközben egy harmadik társuk, egy szintén 19 éves férfi mindvégig támogatólag volt jelen. A két megszúrt fiatal a helyszínen életét vesztette.

Tettük előtt pár órával a gyanúsítottak a Deák téren, a gördeszkapálya melletti padoknál tartózkodtak, amikor egyik társuk elvett egy padon alvó férfi mellől egy hangfalat. A gyanúsítotti és sértetti társaság között emiatt szóváltás, majd dulakodás alakult ki, amelynek során az ölésnél is kést használó 18 éves gyanúsított a sértettet ököllel arcon ütötte és késsel combon szúrta.

A hangfal elrablása és az azzal összefüggő bántalmazás miatt a BRFK nyomozói a két letartóztatott férfit és a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló harmadik társukat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt, az elkövetéskor 18 éves férfit pedig súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt is gyanúsítottként vonta felelősségre.

Az azóta letartóztatásban lévő gyanúsítottakkal szemben a Fővárosi Főügyészség - a legutóbb február 24-ig meghosszabbított - kényszerintézkedés további meghosszabbítását indítványozta. A főügyészség álláspontja szerint ugyanis továbbra is kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedéssel lehet kizárni a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint az esetleges újabb szándékos bűncselekmény elkövetésének veszélyét.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018