eur:
392.53
usd:
365.83
bux:
66755.33
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: police.hu

"Sűrű éjszakája" volt a Deák téri késelőnek

A főügyészség szerint továbbra is a legszigorúbb kényszerintézkedésre van szükség.

A Fővárosi Főügyészség indítványozta a Deák téri kettős emberölés gyanúsítottja és társa letartóztatásának meghosszabbítását – tudta meg az Infostart.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi részt vett abban a tavaly májusi, Deák téri verekedésben, amelyben az egyikük két személyt halálra késelt. A nyomozó hatóság a terhelteket a közelmúltban újabb bűncselekmény elkövetésével is meggyanúsította.

Az ügyben a korábbi megalapozott gyanú továbbra is változatlanul fennáll; eszerint tavaly május 22-én, hajnali fél négy körül a V. kerületi Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett. Egy akkor 18 éves fiatal a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, akik a földre estek. Az egyik földön fekvő sértettet ekkor a 19 éves társa többször megrúgta, miközben egy harmadik társuk, egy szintén 19 éves férfi mindvégig támogatólag volt jelen. A két megszúrt fiatal a helyszínen életét vesztette.

Tettük előtt pár órával a gyanúsítottak a Deák téren, a gördeszkapálya melletti padoknál tartózkodtak, amikor egyik társuk elvett egy padon alvó férfi mellől egy hangfalat. A gyanúsítotti és sértetti társaság között emiatt szóváltás, majd dulakodás alakult ki, amelynek során az ölésnél is kést használó 18 éves gyanúsított a sértettet ököllel arcon ütötte és késsel combon szúrta.

A hangfal elrablása és az azzal összefüggő bántalmazás miatt a BRFK nyomozói a két letartóztatott férfit és a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló harmadik társukat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt, az elkövetéskor 18 éves férfit pedig súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt is gyanúsítottként vonta felelősségre.

Az azóta letartóztatásban lévő gyanúsítottakkal szemben a Fővárosi Főügyészség - a legutóbb február 24-ig meghosszabbított - kényszerintézkedés további meghosszabbítását indítványozta. A főügyészség álláspontja szerint ugyanis továbbra is kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedéssel lehet kizárni a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint az esetleges újabb szándékos bűncselekmény elkövetésének veszélyét.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×