eur:
393.28
usd:
367.4
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: police.hu

Meghosszabbították a Deák téri késelés gyanúsítottjainak letartóztatását

Feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a hatóságok elől megszöknének vagy elrejtőznének.

A Budai Központi Kerületi Bíróság két hónappal meghosszabbította annak a három férfinak a letartóztatását, akiket a Deák téren elkövetett emberölés kapcsán gyanúsítanak.

A Fővárosi Törvényszék közölte: a megalapozott gyanú szerint a három férfi május 22-én hajnalban összeverekedett egy másik társasággal a Deák téren. Az összetűzés során az egyik gyanúsított több alkalommal megszúrt egy férfit, akit – miután az a földre került – egy másik gyanúsított többször fejbe is rúgott. A harmadik férfi a társai cselekményét a jelenlétével biztosította.

Ezt követően a késelő egy, a helyszínről távozó férfi után ment és őt is megszúrta. Mindkét sértett a helyszínen életét vesztette.

A késeléssel gyanúsított férfi cselekménye bizonyítottság esetén több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének, míg a másik két terhelt cselekménye csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megállapítására lehet alkalmas. Az előbbi tíztől húsz évig terjedő – vagy életfogytig tartó – míg az utóbbi három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A letartóztatás elrendelése óta az eljárás tárgyát képező bűncselekmény tényállása és jogi minősítése nem változott, a megalapozott gyanú nem gyengült. A nyomozás folyamatban van, a továbbiakban többek között szakértői vélemények beszerzése, az eljárásban ez idáig ismeretlenül maradt személyek azonosítása és a gyanúsítottak folytatólagos kihallgatása várható.

A gyanúsítottak egzisztenciális és személyi körülményei rendezetlenek: állandó, bejelentett munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkeznek, ketten kábítószerfogyasztók. Az emberöléssel gyanúsított férfi állandó bejelentett lakcímén nem tartózkodott, más ellene folyamatban lévő büntetőeljárásokban – ismeretlen helyen való tartózkodása miatt – személykörözést, illetve elfogatóparancsot bocsátottak ki vele szemben. A másik két férfi lakhatási körülményei is bizonytalanok: egyikük nem rendelkezik érvényes lakóhellyel, egy ellenük korábban indult nyomozás adatai alapján pedig – miután a szüleik kirakták őket a lakásukból – egy VI. kerületi albérletbe költöztek, ahol egyikük 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott a főbérlőnek. A gyanúsítás szerinti bűncselkemény elkövetése után valamennyien elmenekültek a helyszínről.

Mindezekre és a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt várható büntetés nagyságára figyelemmel továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a hatóságok elől megszöknének vagy elrejtőznének.

A bíróság a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célokat továbbra is csak a letartóztatás fenntartásával látta biztosíthatónak.

A végzés nem végleges – közölték.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×