eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: pixabay

Hőkamerás drónt is bevetettek a rendőrök egy üldözésnél Gyálon - videó

A férfi eszméletlenre verte az élettársát.

Összehangolt akcióban - hőkamerás drónt is bevetve - fogtak el a rendőrök egy gyáli családi házban egy 32 éves férfit, aki korábban eszméletlenre verte élettársát - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségi honlapon megjelent közlemény szerint R. Csaba szeptember 8-án a testvérével elment élettársa kőbányai lakásához, mert vissza akarta adni a nőnek az előző nap - veszekedés után - elvett lakáskulcsát és telefonját. A találkozáskor a férfi megfenyegette a nőt, majd a hajánál fogva berángatta testvére autójába, és elindultak az Üllői út felé.

Az autóban férfi ököllel verte élettársa fejét és arcát, és fojtogatta őt. A nő az ütésektől kis időre elvesztette az eszméletét, majd amikor magához tért, kinyitotta az autó ajtaját, és amikor a jármű lassított, kiugrott és elmenekült. A nő a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A kőbányai rendőrök a testvérek ellen elfogatóparancsot adtak ki, R. László - R. Csaba testvére - szeptember 11-én feladta magát a rendőrségen. A férfit személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és kezdeményezték a letartóztatását. A nyomozók két héttel később információt szereztek R. Csaba tartózkodási helyéről is: a férfi egy gyáli családi házban rejtőzött. A rendőrök hétfő hajnalban az ingatlant és a körülötte lévő erdős területet egy hőkamerás drónnal feltérképezték, majd körülvették, végül pedig elfogták a férfit.

Az illetékes bíróság elrendelte a testvérek letartóztatását.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×