eur:
393.77
usd:
365.37
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb fejlemény a férjét halálra gázoló nő elleni eljárásban

Folytatódik a férjét halálra gázoló, bántalmazott nő büntetőügye Szegeden, a másodfokú eljárásban bizonyítást kért a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

Másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán bizonyítási eljárással folytatódik annak az erős felindulásból elkövetett emberöléssel vádolt üllési nőnek az ügye, aki még 2017. december 27-én délután gázolta halálra a férjét egy bántalmazásig durvult családi vita után - derült ki a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleményéből. A főügyészség ugyanis csak a bizonyítást követően alakítja ki álláspontját addig is fenntartja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség által kezdeményezett, a Szegedi Törvényszék ítélete elleni fellebbezést a bűnösség megállapítása és szabadságvesztés büntetés kiszabása érdekében.

A Szegedi Törvényszék ugyanis jogos védelem miatt felmentette az erős felindulásból elkövetett emberölés bűntettével vádolt nőt, mivel úgy ítélték meg, hogy a nő jogos védelmi helyzetben volt.

A vád szerint 2017. december 27-én a késő délutáni órákban az Üllésen élő házastársak között konfliktus alakult ki, melynek során az ittas férj durván bántalmazta a feleségét. A nőnek sikerült kiszabadulnia, a ház előtt álló kocsiba beülnie, azzal akart elmenekülni a férfi elől. A férj azonban a kocsi elé állt, a nő őt rövid tolatással elkerülte, azonban a férfi újra az autó elé ugrott, ami után a nő a férjét elütötte, majd több méteren keresztül az autó alatt vonszolta. Amikor a kocsival megállt, az asszony telefonon kért segítséget a 112-es hívószámon, azonban mire a mentők kiérkeztek, a férje már halott volt.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezést fenntartva bizonyítás felvételét indítványozta azzal, hogy az ügyre vonatkozó álláspontját a bizonyítási eljárás befejezése után terjeszti elő.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×