eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: police.hu

Teljesen süket és vak videokártyákkal bizniszelt - eddig

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kiberbűnözés Elleni Főosztály lépett, elfogták, beismerte tettét.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kiberbűnözés Elleni Főosztály nyomozást indított többrendbeli csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 36 éves pócsmegyeri férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint T. György egy számítástechnikai eszközöket hirdető weboldalon több alkalommal hibátlan állapotú videókártyákat kínált eladásra, próba-, illetve visszavásárlási garanciával. A hirdetésre jelentkezőkkel telefonos egyeztetést követően személyesen találkozott, és a vételár fejében átadta részükre az árut. A vásárlók azonban a kártyák kipróbálása után észlelték, hogy azok nem működnek, továbbá a garanciát sem tudták érvényesíteni, mivel a garanciajegyekről kiderült, hogy hamisítványok, az eladó pedig a megadott telefonszámon elérhetetlenné vált.

A kibernyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, majd szerdán hajnalban kutatást tartottak az otthonában, ahol számítástechnikai eszközöket foglaltak le. A férfi az előállítása utáni gyanúsítotti kihallgatása során részben beismerő vallomást tett, az eljárás ideje alatt szabadlábon védekezhet.

Eddig négy vevő megkárosítása jutott a rendőrség tudomására, a kár több százezer forint - közölte a police.hu.

Címlapról ajánljuk

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×