eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Sajnos erre is jó a maszk - egy kerékpáros kocsmáros húzta a rövidebbet

Szerencsére volt annyi lélekjelenléte, hogy kiabálásával elijessze támadóit.

Lesből támadt két maszkos férrfi egy kerékpárosra Szabadszálláson. A tavaly őszi bűncselekmény most került vádemelési szakaszba - közölte honlapján az ügyészség. A vád:

felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete és közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett.

A vádirat szerint a szabadszállási testvérpár elhatározta, hogy a helyi söröző tulajdonosát egy reggel, nyitáskor megtámadják azért, hogy a nála lévő készpénzt elvegyék. Ennek érdekében áldozatuk szokásait, mozgását korábban megfigyelték. A vádlottak a végrehajtáshoz sapkából maszkot készítettek, valamint e célból egy 60 centis műanyag csövet is magukhoz vettek.

A vádlottak november 16-án léptek akcióba, egy csípős hajnalon. Egy útkereszteződésben várták a pillanatot. Amikor elhaladt mellettük a kocsmáros, a csővel leterítették, a nála lévő zacskót a földre szórták. Az akció közben a kocsmáros magához tért, és mivel kiabálni kezdett, támadói eliszkoltak.

A vádlottaknak amiatt is felelniük kell, mert a közlekedő jármű vezetőjével szembeni erőszakos támadással áldozatuk testi épségét sértették azért, hogy pénzét jogtalanul megszerezzék.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos, vágott és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×