eur:
395.36
usd:
364.73
bux:
65551.46
2024. március 19. kedd Bánk, József
Bűnügyi helyszínelők Budapesten, a József Attila utcában, ahol megöltek két férfit egy verekedésben 2020. május 22-én. Hajnali 3 óra után értesítették a rendőrséget, hogy a belvárosban több ember összeverekedett, és többeket megkéseltek. A rendőrök a helyszínen két embert találtak az úttesten, súlyos szúrt sebesülésekkel. Mindketten a helyszínen meghaltak. A járőrök hat embert állítottak elő, a BRFK emberölés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Lépett a rendőrség a Deák téri késelő ügyében

A 18 éves fiatalt emberöléssel gyanúsítják, szintén őrizetbe vettek két 19 éves férfit, akik a nyomozók szerint részt vettek a két fiatal halálával végződő késelést megelőző verekedésben. A rendőrség indítványozza mindhárom fiatal letartóztatását.

Mint arról az Infostart beszámolt, két, egymástól független baráti társaság 10 tagja, 16-23 év közötti férfiak verekedtek össze az Erzsébet téren. Az egyik résztvevő kést rántott és több szúrással megsebesítette. A rendőrök 3.40-kor kapták a riasztást, három percen belül a helyszínre értek, ahonnan már több verekedő elfutott. A helyszínen két úttesten fekvő embert találtak, egy 16 éves és egy 21 éves fiatal férfit, akiknek olyan súlyos szúrt sérülései voltak, hogy a helyszínen életüket vesztették.

A nyomozók rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 18 éves férfit, akit a Nyugati téren fogtak el, és a késelés helyszínétől 300 méterre egy autó alá dobva megtalálták a bűncselekmény elkövetésének eszközét is.

A BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói a 18 éves budapesti fiút több emberen elkövetett emberölés gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására - közölte a rendőrség a police.hu portálon.

A rendőrök a verekedéssel összefüggésben összesen 9 embert állítottak elő, közülük két 19 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt, őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Blikk úgy tudja, hogy a tömegverekedés összes résztvevőjének volt már dolga a hatósággal. A nyomozók, akik kockáról kockára elemzik a térfigyelő kamerák felvételeit, hogy tisztázzák, kinek mi volt a szerepe a tragédiában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 09:04
×
×
×
×