eur:
393.87
usd:
369.57
bux:
65833.15
2024. április 23. kedd Béla
Mentők és baleseti helyszínelők 2019. augusztus 31-én Budapest XIV. kerületében, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél, ahol gyermeket gázolt halálra egy autó.
Nyitókép: Mihádák Zoltán

Újabb fejlemény L. L. Junior elgázolt kisfiának ügyében

A hároméves gyermeket augusztus 29-én ütötte el egy autós a budapesti Füredi úton.

Az úttestre kiszaladó gyermeket (aki a testvéréhez akart átszaladni a túloldalra) egy Opel gázolta el, amelyet egy 76 éves férfi vezetett. A kisfiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Az Index most azt írta, gondatlan emberöléssel gyanúsítják L. L. Junior elgázolt kisfiának édesanyját.

"Az eljárás során a rendőrség vizsgálta a gyermekkel tartózkodó két felnőtt büntetőjogi felelősségét is a baleset bekövetkezéséért. Az ügyben beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján őket a rendőrök 2020. május 11-én gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki" – válaszolta a kérdésükre a BRFK sajtóosztálya, és azt is hozzátették, hogy a gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Az énekes kisebbik fia az édesanyjával egy olyan gyalogátkelőhelyen akart átmenni, amely egy járdaszigettel és két lámpával van elválasztva, a teljes szakaszon viszont sokszor nem lehet egy zöld alatt átjutni. A gyerek piros jelzésnél szaladt ki az úttestre. A sofőr szerint folyamatosan futott és közben az ellenkező irányba nézett.

Egy nő − aki a járdaszigeten a gyerek és édesanyja mögött állt − arról beszélt meghallgatásán, hogy a kisfiú a baleset előtt egyszer már át akart szaladni a piroson, de akkor még egy nő visszafogta, ezután viszont már nem fogták a gyerek kezét.

Az autót vezető férfi nem gyanúsított. A feleségével együtt utazva a baleset előtt a zuglói Füredi úton a Rákosi út irányába haladtak, de a zebra előtti kereszteződésénél pont pirosat kaptak. Amikor a lámpa újra zöldre váltott, a sofőr normál tempóban indult el és a műszaki szakértői vélemény szerint „az ütközés pillanatában is legfeljebb 41-42 km/órás sebességre gyorsult fel”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×