INFORÁDIÓ 
2020. december 5. szombat
Vilma

csalás

álbróker

befektetés

Komplett vagyonokat tőzsdézett el a csaló álbróker

Komplett vagyonokat tőzsdézett el a csaló álbróker

Infostart

Ahogy az a nagy könyvben meg van írva: nagy összegekre ígért busás hasznot, de nem tudta produkálni, ezért kölcsönöket is kért, de azokkal se bánt megfelelően.

A Kaposvári Járási Ügyészség csalás és jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette miatt emelt vádat egy kaposvári férfi ellen, aki ismerősei több száz millió forintját fektette be a tőzsdén, illetve magáncéljaira fordította.

Az ügyészség által összefoglalt vád szerint a vádlott 2009 és 2014 között két brókercégnek is ügyfele volt, így saját maga részére online kereskedhetett, de pénzügyi szolgáltatási tevékenység végzésére engedéllyel nem rendelkezett. A férfi azonban ismeretségi köréből több magánszeméllyel elhitette, hogy brókerként nagy haszonnal tudja befektetni pénzüket.

A vádlott összesen tíz befektetőtől 2 millió forinttól 110 millió forintig terjedő összegeket vett át, amelyekkel jogosulatlanul tőzsdei ügyleteket végzett, azonban a magánszemélyek

sem a remélt nyereséget, sem a befektetett pénzük nagy részét nem kapták vissza.

A férfi sikertelen tőzsdei ügyletei és tartozásai miatt kilátástalan pénzügyi helyzetbe került, ezért ismerőseitől, barátaitól jelentős összegeket – volt, aki 66 millió forintot adott át – kért kölcsönt azzal, hogy jövedelmező vállalkozásokat indít és tőkére van szüksége. A vádlott valós jövedelmi viszonyait titkolva meggyőzte a sértetteket, hogy a kölcsönt maradéktalanul visszafizeti nekik, holott erre reális lehetősége nem volt. A tévedésbe ejtett sértettek kölcsöneik töredékét kapták csak meg, mivel a férfi a kicsalt összegeket nem a megállapodások szerint használta fel.

A Kaposvári Járásbíróság a vádlottat halmazati büntetésül nem jogerősen hat év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyész az ítélet ellen a vádlott terhére – 188 millió forint összegű – vagyonelkobzás elrendelése érdekében fellebbezést jelentett be.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018