eur:
393.79
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: police.hu

Negyedmilliárdot érő heroint rejtett az alváz

A drogfutár autója aljába szerelve Röszkénél próbálta meg az országba csempészni a kábítószert.

A rendőrség kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy angol férfival szemben. A 63 éves férfi Röszke Autópálya Határátkelőhelyen kedd este jelentkezett belépésre autójával. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a brit honosságú járművet félreállították, mert átalakítás nyomait látták rajta. A pénzügyőrök az első ülések alatt, a gyári padlólemezeknél egy házilag kialakított rejtekhelyen több csomagban összesen 22.062 gramm kábítószergyanús fehér port találtak, amely a heroin-tesztre pozitívan reagált.

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai lefoglalták az autóban talált anyagot, a férfit előállították, valamint elvégezték a gépjármű szemléjét.

Az igazságügyi vegyészszakértő előzetes véleménye szerint a lefoglalt anyag heroin, amely – súlya alapján – meghaladhatja a jelentős mennyiség alsó határát.

A kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 264 millió forint.

A KR NNI nyomozói a 63 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A nyomozást szakértők bevonásával folytatják a rendőrök - olavasható a police.hu-n.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×