eur:
393.63
usd:
368.68
bux:
66019.99
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Kocsit loptak a javítóintézetből szökött fiatalok

Már többszörösen büntetett 16 és 19 éves fiatal ellen emeltek vádat Zalában, miután megszöktek a nagykanizsai javítóintézetből, autót loptak, illetve autóbuszból és hulladékszállító járműből pénzt és üzemanyagot próbáltak lopni .

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a 16 éves fiúval szemben korábban a bíróság próbára bocsátást alkalmazott, de újabb bűncselekmények miatt hároméves javítóintézeti nevelésre ítélték, és most is folyik ellene büntetőeljárás.

A 19 éves fiatalt a bíróság kétszer közérdekű munka végzésére kötelezte, majd lopás miatt kétéves javítóintézeti nevelésre ítélte.

Tavaly szeptemberben döntöttek úgy, hogy megszöknek a Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyéről, és hazamennek Szombathelyre. A kerítésen keresztül kijutottak az intézetből, majd néhány kilométerrel távolabb

találtak egy személyautót lehúzott ablakkal, és benne az indítókulccsal.

A kocsival Keszthelyre mentek, ahol a Volán-telepen akartak üzemanyagot lopni. A drótkerítésen átjutva egy autóbusz ablakán át bemásztak a járműbe, felfeszítették a műszerfalon lévő kasszát, de pénzt nem találtak. Ezután egy szemétgyűjtő gépkocsi tanksapkájának fedelét csavarták le, de nem tudtak belőle gázolajat lopni.

A két fiatal a lopott autóban éjszakázott, majd másnap indultak tovább Szombathely felé, Káld után azonban a rendőrök elfogták őket.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség mindkettőjük ellen jármű önkényes elvétele és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.

Ennyire vegyes a kép Európában a gázai konfliktussal kapcsolatban

Az öreg kontinensnek közben már nem igazán osztanak lapokat, sokkal inkább a térségi szomszédoknak, illetve az Egyesült Államoknak - vélekedett az InfoRádióban Sayfo Omar (Migrációkutató Intézet). Jól látható szerinte, hogy a kormányok elsődleges célja, hogy a konfliktus ne terjedjen át az utcákra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 08:10
×
×
×
×