INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

patika

névtábla

zaklatás

gyógyszerész

felmérés

Egy vásárló fizet Nyíregyháza egyik gyógyszertárában 2012. szeptember 28-án.

Gondot jelenthet a névkitűző, online zaklatják a patikusokat

Infostart

Tájékoztató felmérést készített egy gyógyszerész a kollégái körében.

"Volt-e részed magánéleti zaklatásban a közösségi médián keresztül az eddigi életedben, mert a kitűzőről leolvasták a nevedet?" – tette föl a kérdést Dobson Szabolcs gyógyszerész egy kimondottan gyógyszertári dolgozóknak szóló zárt Facebook-csoportban. A megdöbbentő eredményt a Pharmaonline ismertette, amiből kiderült: egy nap alatt 304 szakmabéli válaszolt igennel a kérdésre – számolt be a Delmagyar.hu.

A tájékoztató jellegű felmérés szerint

a zaklatottak 88,8 százaléka nő, míg 11,2 százaléka férfi.

Az összesen 304 eset nyilvánvalóan csak egy része a valóban megtörtént eseteknek és nyomatékkal felveti a jelenlegi névkitűző használatának kockázatos voltát a közösségi média korszakában – olvasható a felmérés elemzésében, hozzátéve: a teljes nevet tartalmazó névkitűzőnek semmilyen érdemi-értelmes funkciója nincs, bármilyen megfontolás vezette a kötelező bevezetését.

A felmérést készítő gyógyszerész szerint "ráadásul nemcsak az egyébként elfogadhatatlan szexuális jellegű zaklatásokkal kell számolni, hanem akár azzal is, hogy a hamis receptekkel házaló bandák vagy egyéb bűnözők bármikor beazonosíthatják a kollégákat".

A megyei hírportál megjegyzi, név alapján leggyakrabban a 25-30 éves korosztályt érte valamilyen inzultus, de két hatvan év feletti dolgozót is megtaláltak, és zaklattak az interneten.

Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018