eur:
395.73
usd:
367.19
bux:
65218.05
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: police.hu

Sólyi gyermekgyilkosság: részlegesen ismerte be tettét a 16 éves vádlott

Megkezdődött a tárgyalás szerdán a Veszprémi Törvényszéken. A 16 éves vádlott nem teljes mértékben ismerte be a bűncselekményt.

Május 18-án, Sóly határában különös kegyetlenséggel meggyilkoltak egy 8 éves kislányt. A gyermek eltűnését édesapja péntek este jelentette a rendőrségen, a kislány holttestét szombat hajnalban találták meg a szomszédos Királyszentistván közelében.

A rendőrség már szombaton őrizetbe vette a gyilkossággal gyanúsított 16 éves hajmáskéri F. F.-et, aki a kihallgatása során beismerő vallomást tett; előzetes letartóztatását két nappal később elrendelte a Veszprémi Törvényszék.

A gyanúsított ellen

aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette

miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészég. Az előkészítő tárgyalás szerdán kezdődött.

A Veszprém megyei hírportál beszámolója szerint a tárgyalás kezdetén az ügyész ismertette az ügy részleteit, majd a bíró zárt ülést rendelt el. A Veol érdeklődésére a gyanúsított ügyvédje elmondta, ügyfele nem teljes mértékben ismerte be a bűncselekményt, kegyeleti okokra hivatkozva azonban további részleteket nem közölt.

A bíró az előkészítő ülésen végül elrendelte a teljes körű bizonyítást, a tárgyalás szeptemberben folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×