INFORÁDIÓ 
2020. június 6. szombat
Cintia, Norbert

sólyi gyermekgyilkosság

vádemelés

ügyészség

sóly

Döntött az ügyészség a sólyi gyermekgyilkosság gyanúsítottjáról

Döntött az ügyészség a sólyi gyermekgyilkosság gyanúsítottjáról

Infostart

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő fiatalkorúval szemben a Veszprém Megyei Főügyészég.

A vádirat szerint a szomszédos faluban élő tizenhat éves fiú a sólyi futballpályán ismerte meg a sértettet és annak bátyját. A vádlott többször együtt focizott a testvérekkel, melynek során szexuális vonzalom alakult ki benne a még gyermek sértett iránt.

A vádlott 2018. május 18-án késő délután kerékpárral a Veszprém megyei Sólyra ment, és felkereste a nyolcéves kislányt, akivel a Séd patak partján lévő, erdős résszel szegélyezett ösvényen az ún. papírmalom romjaihoz gyalogoltak. A romoknál lezajlott beszélgetésük során a kislány a közös játszótársukat, egy, a vádlottal barátságban álló fiút dicsért, ami az elkövetőből haragot váltott ki, és elhatározta, hogy bosszúból, illetve a szexuális vágyának kielégítése céljából megöli a sértettet.

A vádlott a papírmalomnál talált egy vastagabb, fonott kötelet, a gyermekkel pedig elhitette, hogy olyan bűvésztrükköt mutat neki, amelyhez a kezeit hátra kell kötöznie.

A megtévesztett kislány hitt a vádlottnak, aki a megkötözése után a patakba vitte, és ott többször a víz alá nyomta. Az elkövető a kábult sértettet kivitte a partra, majd mintegy 200 méter megtétele után egy kődarabbal bántalmazta, melynek következtében a gyermek koponyasérüléseket szenvedett.

A vádlott ezt követően a már eszméletét vesztett sértett ruházatának egy részét levette, és a kislányt újra a patakba vitte, ahol annak érdekében, hogy a víz ne sodorja el, hínárfonatot kötött rá, majd távozott a helyszínről. A kislány halálának közvetlen oka vízbefulladás volt.

Miután a gyermek kora este nem érkezett haza, előbb a testvére kezdte keresni, majd az édesapa bejelentése alapján szervezett keresés kezdődött, melynek során a kislány holttestét a hajnali órákban találták meg a Séd patak medrében. A fiatalkorú vádlott elleni eljárás a Veszprémi Törvényszéken folytatódik.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018