INFORÁDIÓ 
2020. február 18. kedd
Bernadett

marihuána

röszke

kábítószer

Nagy drogfogás a határon

Infostart

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett annak a szerb férfinak a letartóztatására, aki péntek délben próbált meg közel 20 kg marihuánát Magyarország területére csempészni.

A megalapozott gyanú szerint a férfi pénteken dél körül jelentkezett belépésre Szerbia felől Magyarország területére a Röszke Közúti Határátkelőhelyen egy személygépkocsi sofőrjeként – írja a delmagyar.hu. A pénzügyőrnek azt mondta, nincs vámoltatni valója, ezt követően átvizsgálták a gépkocsit. A jármű aljában kialakított rejtekhelyen

23 csomag, összesen 20 kilogramm tömegű marihuánát találtak.

Az elvégzett gyorstesztek megállapították, hogy a csomagok kábítószert tartalmaznak. A kábítószer tiszta hatóanyagtartalma a jelenlegi adatok szerint meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. Az indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018