eur:
392.28
usd:
366.98
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Kamion az M30 gyorsforgalmi út Tornyosnémeti és a magyar-szlovák határ közötti szakaszán az avatás napján, 2018. január 16-án.
Nyitókép: Vajda János

Megállt a kamionos az M1-es mellett, majd kicserélte a sofőrkártyát, hogy tovább mehessen

Pénzbüntetéssel megúszhatja a menetkártyával csaló kamionsofőr.

A digitális tachográffal való visszaélés miatt kell felelnie egy sofőrnek, de ha szerencséje van, pénzbüntetéssel megúszhatja, amit tett - olvasható a Kemma.hu portálon.

A Komáromi Járási Ügyészség hamis magánokirat felhasználása vétsége és közokirat-hamisítás előkészületének vétsége miatt nyújtott be vádiratot vele szemben, a digitális menetíróba más kártyát tette be, majd az ellenőröknek hamis tevékenységigazolót adott át.

A vádiratban arra tettek indítványt, hogy a bűncselekmények elkövetését beismerő, büntetlen előéletű vádlottal szemben a bíróság pénzbüntetést szabjon ki.

A vádirati tényállás szerint a közúti áruszállítást végző gazdasági társaság ügyvezetője és gépkocsivezetője a vádlott, aki 2018. július 28-án a cége által üzemeltetett járműszerelvénnyel Németországból budapesti úticéllal nemzetközi forgalomban végzett bérfuvarozást.

A komáromi főügyész a részletekről a lapot úgy tájékoztatta, hogy a vádlott vezetési ideje majdnem elfogyott már, amikor az M1-es autópálya melletti parkolóban egy más nevére kiállított kártyára cserélte a sajátját a gépben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×