eur:
392.7
usd:
365.93
bux:
66539.22
2024. április 26. péntek Ervin

Dohánybolti sikkasztások Budapesten

A hegyvidéki nyomozók befejezték annak a nőnek és társának az ügyét, akik négy hónapon keresztül három különböző budapesti dohányboltból közel 1,5 millió forintot sikkasztottak eladóként.

A nyomozás adatai szerint a 21 éves budapesti K. Tímea és a 27 éves kisújszállási Cs. Csaba eladóként dolgozott 2015 decemberétől 2016 márciusáig három budapesti dohányboltban is. A nő és a férfi az üzletekben eladott cigarettákról, illetve egyéb termékekről tételsztornózással, valamint a nyugtakiadás folyamatának megszakításával közel 1,5 millió forintos kárt okoztak a cégeknek.

A tételsztornózás alkalmával csak részben állítottak ki nyugtát, a nagyobb tételt visszatörölték mintha azt visszamondta volna a vásárló, és helyette a nyugtán egy kisebb tétel szerepelt. Az alkalmazottak a nyugtamegszakításnál a vásárlásról nem állítottak ki számlát, így anyagi haszonszerzés céljából értékesítették a termékeket. A gépi nyilvántartásban azonban ezek a műveletek visszakövethetőek, így kiderült, hogy a törölt tételek megegyeztek a hiányzó árukészlet tételeivel.

A hegyvidéki nyomozók K. Tímeát és Cs. Csabát üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki - írja a police.hu.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×