eur:
394.19
usd:
370.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Így néz ki kétszázmillió forintnyi drog, videó a terrorelhárítók rajtaütéséről

Kiterjedt hálózatot számoltak fel, budapesti, dunakeszi, debreceni, solymári, nyíregyházi, ürömi és pomázi gyanúsítottja is van az ügynek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztály bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott nyomozást 14 gyanúsítottal szemben.

Egy 26 éves debreceni férfi 2017 júniusában került a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának látókörébe. A megalapozott gyanú szerint rendszeresen vásárolt kábítószert budapesti ismerőseitől azért, hogy azt tovább értékesítse. A hajdú-bihari rendőrök a beszerzett információk alapján azonosították a férfi kapcsolatait és 2017. június 7-én a budapesti nyomozókkal közösen összehangolt akció során, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel, valamint a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival azonos időpontban, otthonukban fogták el a hat gyanúsítottat.

A rendőrök a dunakeszi házaspárnál közel 50 kilogramm marihuánát, 1 kilogramm kokaint, több millió forintot, valamint valutát találtak. Egy másik gyanúsított lakásán 3 kilogramm amfetamint, 2000 darab extasy tablettát, míg a többi gyanúsított otthonában készpénzt, valutát, kábítószergyanús anyagot és növényi származékokat foglaltak le.

A nagyszabású akció során elfogott és a megyei rendőr-főkapitányságra előállított öt férfit, valamint a nőt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2017. június 9-én elrendelt.

A részletes nyomozati munka eredményeként a rendőrök az ügyben további 7 férfit és 1 nőt fogtak el és gyanúsítottak meg kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével, valamint több tucat kábítószer-fogyasztót is azonosítottak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a budapesti, dunakeszi, debreceni, solymári, nyíregyházi, ürömi és pomázi gyanúsítottakkal szemben – szakértők bevonásával – folytatta az eljárást, amelynek vizsgálati szakaszában a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×