INFORÁDIÓ 
2019. december 8. vasárnap
Mária

móri bankrablás

weiszdorn róbert

diploma

lelkész

börtön

A móri bankrablás ügyében jogerősen életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Weiszdorn Róbert ül a vádlottak padján perének felülvizsgálati tárgyalásán, a Legfelsőbb Bíróság tárgyalótermében.

Diplomát szerzett a börtönben a móri mészáros

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Előbb leérettségizett, majd a lelkészi diplomát is megszerezte Weiszdorn Róbert.

A tatabányai férfi, miután a börtönben kitűnőre leérettségizett, nem hagyta abba a tanulást, felvételizett az egyik magyarországi egyetem teológiaszakára. Jelentkezését elfogadták, idén az államvizsgán is helytállt, így most már papírja van arról, hogy gyakorolhatja a lelkészi hivatást - írja a Blikk.

Az életfogytiglani börtönre ítélt férfinek nem volt fegyelmi ügye a fegyházban eltöltött tizenegy év alatt. Ideje nagy részét olvasással és rajzolással tölti. Miután a festőként dolgozó férfi 2007-ben bekerült a börtönbe, volt egy depressziós időszaka. Két nagyobb fia még a vezetéknevét is megváltoztatta, felesége pedig elvált tőle, sőt, azt tervezte, hogy külföldön kezdenek új életet. Végül mégis maradtak, sőt, a gyerekek látogatják az apjukat.

Weiszdorn volt az, aki 2002. május 9-én, a móri bankrabláskor segített a bankfiók feltérképezésében, a rablás idején pedig rálőtt a biztonsági őrre, majd a pénzintézet ajtajába állt, és elküldte az érkező ügyfeleket. Társa, Nagy László eközben lemészárolt nyolc embert. A páros öt év után bukott le, Nagy a börtönben öngyilkos lett.

2008-ban a bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte Weiszdornt, 2010-ben a másodfokú bíróság 40 évre emelte a férfi minimálisan letöltendő büntetését. Így legkorábban 74 évesen szabadulhat.

Nyitókép: MTI/Marjai János
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018