INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

prostitúció

letartóztatás

szeged

csongrád megyei főügyészség

Nyugaton futtattak magyar prostituáltakat

Infostart

Dániában, Belgiumban és Németországban bérelt apartmanokban dolgoztatta a nőket egy szegedi férfi. Egy budapesti férfi magyar nőket közvetített ki külföldi ügyfeleknek egyebek mellett Londonba, Marokkóba és a Seychelles-szigetekre.

Prostituáltakat futtató szegedi férfi ellen indítottak eljárást magyar hatóságok, a bíróság ügyészi indítványra, nem jogerősen - elrendelte a külföldön már elítélt férfi letartóztatását.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a férfi ellen erőszakkal, illetve fenyegetéssel elkövetett kerítés, valamint kitartottság gyanúja miatt nyomoznak.

A hatóságok szerint a férfi 2015 decemberétől előbb Belgiumban, majd Németországban és Dániában bérelt apartmanokban biztosított lehetőséget egy szegedi nőnek arra, hogy prostituáltként dolgozzon. Egy másik szegedi nőt fenyegetéssel, majd fizikai erőszakkal vett rá arra, hogy előbb Szegeden, majd Németországban űzze ugyanezt a tevékenységet.

A nők rendszeresen hazaküldték neki a keresetüket. Azért, hogy a bűncselekményekből származó pénzt elrejtsék a hatóságok elől, részben a férfi hozzátartozójának utalták át.

A folyamatosan fenyegetett nőknek naponta telefonon be kellett számolniuk bevételeikről, a férfi több alkalommal kiutazott hozzájuk, hogy a megkeresett pénzt elvegye és személyesen felügyelje tevékenységüket.

London, Marokkó, Seychelles-szigetek

A Fővárosi Főügyészség egy olyan férfi ellen emelt vádat, aki 2011. év végén, illetve 2012 nyarán megrendelésre közvetített ki négy magyar nőt külföldre, a szolgáltatásokért járó összegből pedig - vagy a kiközvetített nőktől, vagy az ügyfelektől - százalékot kapott.

A vádlott minden alkalommal több napra közvetítette ki a nőket (volt akit több helyre is), egyebek mellett Londonba, Marokkóba, Seychelles-szigetekre. A nők a külföldi munkával fejenként akár a napi 500 eurót is megkeresték, ennek az összegnek jellemzően a 20-30 százalékát adták át a vádlottnak.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a férfit négy rendbeli üzletszerűen elkövetett kerítés bűntettével vádolja, ebben az esetben a büntetési tétel felső határa hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018