eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nyugaton futtattak magyar prostituáltakat

Dániában, Belgiumban és Németországban bérelt apartmanokban dolgoztatta a nőket egy szegedi férfi. Egy budapesti férfi magyar nőket közvetített ki külföldi ügyfeleknek egyebek mellett Londonba, Marokkóba és a Seychelles-szigetekre.

Prostituáltakat futtató szegedi férfi ellen indítottak eljárást magyar hatóságok, a bíróság ügyészi indítványra, nem jogerősen - elrendelte a külföldön már elítélt férfi letartóztatását.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a férfi ellen erőszakkal, illetve fenyegetéssel elkövetett kerítés, valamint kitartottság gyanúja miatt nyomoznak.

A hatóságok szerint a férfi 2015 decemberétől előbb Belgiumban, majd Németországban és Dániában bérelt apartmanokban biztosított lehetőséget egy szegedi nőnek arra, hogy prostituáltként dolgozzon. Egy másik szegedi nőt fenyegetéssel, majd fizikai erőszakkal vett rá arra, hogy előbb Szegeden, majd Németországban űzze ugyanezt a tevékenységet.

A nők rendszeresen hazaküldték neki a keresetüket. Azért, hogy a bűncselekményekből származó pénzt elrejtsék a hatóságok elől, részben a férfi hozzátartozójának utalták át.

A folyamatosan fenyegetett nőknek naponta telefonon be kellett számolniuk bevételeikről, a férfi több alkalommal kiutazott hozzájuk, hogy a megkeresett pénzt elvegye és személyesen felügyelje tevékenységüket.

London, Marokkó, Seychelles-szigetek

A Fővárosi Főügyészség egy olyan férfi ellen emelt vádat, aki 2011. év végén, illetve 2012 nyarán megrendelésre közvetített ki négy magyar nőt külföldre, a szolgáltatásokért járó összegből pedig - vagy a kiközvetített nőktől, vagy az ügyfelektől - százalékot kapott.

A vádlott minden alkalommal több napra közvetítette ki a nőket (volt akit több helyre is), egyebek mellett Londonba, Marokkóba, Seychelles-szigetekre. A nők a külföldi munkával fejenként akár a napi 500 eurót is megkeresték, ennek az összegnek jellemzően a 20-30 százalékát adták át a vádlottnak.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a férfit négy rendbeli üzletszerűen elkövetett kerítés bűntettével vádolja, ebben az esetben a büntetési tétel felső határa hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×