eur:
389.51
usd:
363.11
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Bróker Marcsiként ismertté vált D. Sándorné, a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező egykori vezetője megbilincselt kézzel, az ellene üzletszerűen elkövetett csalássorozat, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, sikkasztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán a Szolnoki Törvényszéken 2017. november 6-án. A vádlott az ügyészség szerint a pénzügyi jogsértések sorozatát követte el, 767 embert csapott be, több mint 12 milliárd forinttal károsította meg őket.
Nyitókép: MTI Fotó: Mészáros János

Gyógyulást ígérve csaptak be százakat

Csalásért emelt vádat a ráckevei ügyészség hét ember ellen.

A vádlottak termékbemutatókon egészségügyi szakembereknek, orvosnak, mentősnek adták ki magukat és gyógyászati segédeszközöket adtak el áron felül. Több mint 350 embert csaptak be országszerte – áll a Ráckevei Járási Ügyészség közleményében.

Az egyik vádlott 2015 februárjában olyan céget hozott létre, ami termékbemutatók szervezésével foglalkozott. Beszerzett egy 40.000,- forint értékű talpmasszírozó gépet, egy 10.000,- forint értékű szemmasszírozót, és egy akupresszúrás matracot. A társaság tatai irodájában működött a cég call centere. A férfi az itt dolgozóknak átadott egy olyan szoftvert, amely a lehetséges vevők adatbázisát tartalmazta, az egész országra kiterjedő, településenként csoportosított adatokkal.

A vádlott jelölte ki, hogy melyik napon melyik városban, faluban kell megszervezni a termékbemutatót. A telefonos meghívó ultrahangos ízületi állapotfelmérésre szólt. Az ország különböző pontjain, éttermekben, szállodákban, művelődési házakban megtartott termékbemutatókra jellemzően idős, különböző betegségekkel küzdő emberek érkeztek. A férfi társai, a bűnügy további vádlottja ott azt sugallták, hogy egészségügyi szakemberek, orvosok, mentősök. Hőkamerával és vérnyomásmérővel az asszisztensként jelenlévő vádlottak

mímelt egészségügyi állapotfelmérést végeztek, és rendszerint lesújtó eredményt közöltek.

A meghívottak az értékesítésre szánt termékeket ki is próbálhatták.

Ha a vendégek úgy döntöttek, hogy megveszik a gyógyászati segédeszközöket, a vádlottak alkudozni kezdtek az árról. Céljuk az volt, hogy a kérhető, lehető legmagasabb összeget fizettessék meg.

Részletfizetést engedtek, kölcsönt szerveztek, a vevőket akár hazáig vagy a bankautomatáig is elkísérték a pénzért.

Az ügyletről szerződést kötöttek, jótállási jegyet adtak. A vevők pár ezer forinttól egymillió forintig terjedő összegeket fizettek ki. A termékeket sok esetben át sem adták a vevőknek, vagy amit átadtak, arról sok esetben utólag derítették ki, hogy valójában egy lényegesen kisebb értékű gyógyászati segédeszközről van szó. A vádlottak 2015 februárjától szeptemberig 150 termékbemutatót tartottak, összesen 369 embert csaptak be.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×