eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A magyar kozmetikus lehetett a kaliforniai robbantás célpontja

Továbbra is keresik a rendőrök annak a bombának a gyújtószerkezetét, mely meggyilkolta a Kaliforniában élő magyar kozmetikusnőt, K. Ildikót. Az FBI nyomoz az ügyben, ugyanis úgy tűnik valaki hidegvérű bosszút forralt a családanya ellen.

A szakértők hamar rájöttek: nem baleset történt, ugyanis egy robbanószerkezet tartozékait lelték fel a törmelékek között – írja a Bors. „Úgy gondoljuk, nem baleset történt, a detonációt valószínűleg egy robbanószerkezet okozta” – nyilatkozta az FBI területi igazgatója, Paul DeLacourt.

Az elhunyt K. Ildikón kívül három másik sérült is volt, közülük kettőt megműtöttek, a harmadik csupán füstmérgezést szenvedett.

A nyomozók egyre inkább úgy vélik, hogy Ildikó volt a merénylet célpontja. A lap megszólaltatta a 15 éve Kaliforniában élő áldozat amerikai férjét is, aki így fogalmazott: „Nincsenek szavak. El sem tudom mondani, milyen pusztító ez a családunk számára. Ez örökre megváltoztatja az éle­tünket.” „Még mindig a hatóságokra várunk, hogy kiderüljön, mi okozta a detonációt” – tette hozzá. A család pénzgyűjtő alapot hozott létre, hogy enyhítsék a temetés költségeiben.

A rendőrök három helyen végeztek csütörtökön házkutatást. Ildikó és férje, bár jó viszonyban és egy fedél alatt maradtak, de már egy ideje elhidegültek egymástól, el is váltak. Szomszédjuk szerint a pár 2014-ben csődöt jelentett, ebben az ügyben a robbantás előtti napon hoztak ítéletet, melyben kimondták, hogy fizetésképtelenségük miatt el fogják veszíteni a kozmetikát. A pokolgépet tartalmazó csomagot egy futár hozhatta, de a feladó ismeretlen volt. Az amerikai posta kijelentette: nem rajtuk keresztül érkezett a gyilkos küldemény.

A lap szerint a férj exbarátja, Stephen Beal egy párt alkotott az asszonnyal, egy hónapja még együtt nyaraltak Mexikóban. A férfi házában megtalálták a bomba egyes részeit, azonban a személyét nem hozták összefüggésbe a gyilkossággal, így lehetséges, hogy nem ő volt a közvetlen gyilkos, azonban rajta keresztül érkezhetett a szalonba. A férfit alig két hete hatalmas trauma érte, meghalt az édesanyja, emellett Ildikóval is szakítottak. Stephen Bealt csütörtök délután tartóztat­ták le Long Beach-i otthonában.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×