eur:
392.8
usd:
366.22
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Életfogytiglant kapott a fejszés gyilkos, aki német márkát is rabolt

A Pécsi Törvényszék nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt egy férfit, aki a büntetéséből 30 év múlva szabadulhat feltételesen.

A férfi és az idős, német állampolgárságú sértett férfi Túronyban éltek egymás szomszédságában. A sértett két alkalommal megbízta a vádlottat kisebb, ház körüli munkák elvégzésével. A vádlott ittas állapotban elhatározta, hogy a sértett házához tartozó melléképületből fűnyírót vagy más műszaki ingóságokat tulajdonít el. Fejszét vett magához, és a kerítésen keresztül bement az udvarba - derül ki a bama.hu tudósításából.

Amikor a melléképület kilincsét lenyomta, váratlanul megjelent a sértett, majd bement a házba. A vádlott követte, az előtérben utolérte, majd a fejére sújtott a fejsze fokával. Az ütéstől a sértett elesett, a vádlott a földön fekvő férfi fejére további ütéseket mért a fejszével.

Ezt követően a házban értékek után kutatott, a sértett pénztárcáját – 22.000 forinttal és okmányaival együtt – magához vette, majd a sértett által gyűjtött, de a forgalomból már kivont német márka típusú pénzérméit is eltulajdonította.

A bántalmazás során a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét az azonnal érkező orvosi segítség sem menthette volna meg.

Ezek után a vádlott az otthonában a pénzt kivette a tárcából, a sértett okiratait elégette, majd Pécsre utazott, az éjszakát az utcán töltötte, és az első busszal hazatért, ezután lefeküdt aludni. Éjjel 2 órakor eszébe jutott, hogy a bűncselekményhez használt fejszét a sértett otthonában hagyta, ezért visszament a bűncselekmény helyszínére hajnali 3 óra körül, tisztítószert és rongyot vitt magával, melyekkel a sértett házában lévő tárgyakat letörölte, mindeközben további tárgyakat, ingóságokat tulajdonított el 98.250 forint értékben.

A vádlott a fejsze nyelét elégette, annak fokát és az eltulajdonított ingóságokat hátizsákba rakta, és egy ismerősének házánál található kútba dobta, ahol a nyomozó hatóság házkutatás során megtalálta.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője a minősítés megváltoztatása – a nyereségvágyból történő elkövetés mellőzése – és enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. Az ítélet nem jogerős.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×