eur:
394.12
usd:
370.25
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Rövidesen fejlemény lehet a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében

Hamarosan döntenie kell a nyomozó ügyészeknek a Bőnyben elkövetett rendőrgyilkossággal gyanúsított id. Győrkös István elleni vádemelésről – írta a Magyar Idők.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) győri regionális osztályának december 21-ig döntenie kell a bőnyi rendőrgyilkosság ügyé­ben. A KNYF helyettes szóvivője, Kovács Katalin általánosságban azt mondta a Magyar Időknek: az ügyész a nyomozás iratainak megismerését követően harminc napon belül dönt a vádemelésről, a nyomozás felfüggesztéséről, annak megszüntetéséről, a vádemelés elhalasztásáról, illetve a további nyomozási cselekmények elvégzéséről. Ezen határidőt az ügyészség vezetője harminc nappal meghosszabbíthatja, ezen túlmenően pedig, nagy terjedelmű ügyben a felettes ügyész legfeljebb kilencvennapos határidőt is engedélyezhet. Az ügyben az iratismertetés szeptember 21-én megtörtént, már a harmadik 30 napban jár a vádelőkészítés. Az eljárás során eddig a KNYF-től, illetve a rendőrgyilkosság gyanúsítottjának, id. Győrkös Istvánnak az ügyvédjétől származó információk alapján annyi kimondható, minden bizonnyal vádemelés születik, illetve kizárható, hogy megszüntetik az eljárást.

Id. Győrkös Istvánt hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberöléssel, illetve lőfegyverrel visszaéléssel gyanúsítja az ügyészség, és várhatóan ezzel is vádolja meg, miután a tényállás a nyomozás végén sem változott. A büntető törvénykönyv szerint az emberölés többszörösen minősített esetéről van szó, ami akár életfogytiglani fegyházzal is büntethető.

A félkatonai Magyar Nemzeti Arcvonal alapítója, id. Győrkös bőnyi házához 2016. október 26-án érkeztek házkutatásra a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozói. A nyomozás adatai szerint a belépő Pálvölgyi Péter őrnagyot, az NNI főnyomozóját a gyanúsított illegálisan tartott gépkarabélyával homlokon lőtte, s a lövedék áthaladt a koponyáján. A főtiszt meghalt. Mögötte érkező társai pisztolyokból tüzet nyitottak, és meglőtték id. Győrköst. A vizsgálat kizárta a baráti tüzet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×