INFORÁDIÓ 
2019. október 15. kedd
Teréz

emberölési kísérlet

fővárosi főügyészség

hajléktalan

felgyújtotta

Brutális emberölés Budapesten

InfoRádió

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség az a férfi ellen, aki felgyújtotta hajléktalan társait. Akár 20 évet is kaphat.

A fedél nélküli férfi a vád szerint egy évvel ezelőtt meggyújtotta alvó társai fekhelyét. Az egyik sértett az elszenvedett súlyos fokú égési sérülésekbe a helyszínen belehalt.

A két fedél nélküli sértett egy IX. kerületi üzlet hátsó részénél lévő beszögellésben alakította ki éjszakai tartózkodási helyét, és a vádlott tavaly november 23-án este ugyancsak az alvóhelyen tartózkodott. A férfi alkoholt fogyasztott, amely enyhe fokú ittasságot eredményezett nála. Nem sokkal később - a nyomozás során tisztázhatatlan okból és módon – a szintén ittas állapotban lévő, egymáshoz közel alvó sértettek fekvőhelyét meggyújtotta.

Az egyik férfi felébredt és észlelte a tüzet, majd megpróbálta a társát kihúzni az akkorra már lángoló helyről, de a heves tűz miatt ez nem sikerült. A férfi ruhája lángra kapott, és a vádlott által okozott tűz miatt a testfelszínének közel 90 %-át érintő, IV. fokú égési sérüléseket szenvedett. Az elszenvedett sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az életét azonnal orvosi beavatkozással sem lehetett volna megmenteni.

A mentési kísérlet során a másik férfi a két kezén szenvedett égési sérüléseket.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottal szemben különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A vád szerinti bűncselekmény büntetési tételének felső határa 20 évig terjedő szabadságvesztés.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018