eur:
389.45
usd:
363.1
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Újabb magyar hivatal kapott rejtélyes fehér port

Újabb magyar hivatal kapott rejtélyes fehér port

Hiába fogták el az utóbbi hetek borsodi fehér poros küldeményeinek feltételezett faladóját, most az abaújszántói postán találtak gyanús küldeményt.

Az elmúlt hetekben Szerencsen és Miskolcon két-két alkalommal kellett gyanús boríték miatt felfüggeszteni a postahivatal, illetve a NAV működését. Valamennyi esetben ártalmatlannak bizonyult a borítékok tartalma, de nem csekély munkát adott a boríték küldője a rendőrségnek és a katasztrófavédelem mobil laborjának.

El is fogták a levelek küldésével alaposan gyanúsítható 62 éves szerencsi férfit, aki azon bukott le, hogy feladót jelölt meg a borítékokon és ezen a nyomon rátaláltak a rendőrök. A bíróság a férfit előzetes letartóztatásba helyezte „különösen nagy kárt okozó közérdekű üzem működésének megzavarása” bűntett elkövetésének gyanújával. Büntetése akár 5–10 év szabadságvesztés is lehet.

Csakhogy a katasztrófavédelmi mobil labort hétfő délután Abaújszántóra riasztották, ahol a helyi postahivatalban találtak „gyanús fehér port” tartalmazó levelet - értesült a boon.hu. Annyi bizonyos, hogy feladójuk nem lehet azonos az előzőekével.

A port tartalmazó gyanús küldemények miatt a katasztrófavédelem kérésére a mentők biztosították az abaújszántói postahivatalnál a helyszínt, végül kiderült, hogy a küldemények nem tartalmaznak káros anyagot - mondta Dojcsák Dávid, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban jár Amerika

Szép pluszban jár Amerika

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×