eur:
390.7
usd:
364.7
bux:
68381.55
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Ausztrál turista vert halálra egy új-zélandit Budapesten

Egy 26 éves ausztrál férfi a vád szerint tavaly márciusban egy budapesti belvárosi hostelben olyan súlyosan bántalmazott egy új-zélandi állampolgárságú férfit, hogy az két nappal később, az elszenvedett sérülések szövődményeibe belehalt.

Az ausztrál férfi turistaként lakott a VI. kerületi hostelben, 2016. március 24-én este szórakozni ment, majd másnap hajnalban, erősen ittas állapotban tért vissza a szálláshelyre, ahol ittasságából adódóan agresszívan viselkedett. A hostelben szintén turistaként tartózkodó, új-zélandi sértett a viselkedését szóvá tette, ami miatt a két férfi között szóváltás alakul ki. A sértett ezután felhagyott a vitával, és félrevonult a hostel egy másik helyiségébe.

A vádlott azonban utánament, és először provokálni kezdte őt, majd amikor a férfi felállt a székéről, a vádlott többször meglökte őt a mellkasán, ezután pedig

megütötte, majd a nyakát szorította.

A sértett a bántalmazás miatt a földre esett, majd miután sikerült felállnia, a vádlott ismét többször megütötte őt úgy, hogy a sértett hanyatt esett, és a fejét a padlózatba ütötte.

A vádlott ezután sem hagyott fel a bántalmazással; a kis idő múlva ismét felállni igyekvő, védekezni próbáló férfit újból többször megütötte. A sértett végül nagy nehézségek árán felállt a földről, és az emeleten lévő szobájába ment, ahol az ágyába feküdt.

A vádlott úgy döntött, hogy megkeresi a sértettet, és tovább bántalmazza. Megtalálta a sértettet, aki egy emeletes ágy alsó részén, betakarva feküdt. A vádlott először ismét veszekedni kezdett vele, majd

az emeletes ágy felső ágyának szélébe kapaszkodva az alsó ágyon fekvő férfi fejét megrúgta.

A hostel egyik lakója ekkor közbelépett, megakadályozta a sértett további bántalmazását, és a vádlottat kivitte a szobából.

Az új-zélandi férfi a bántalmazás során elszenvedett sérülések és az azokkal összefüggő szövődmények miatt két nap múlva a szobájában, az ágyában fekve meghalt.

A Fővárosi Főügyészség az ausztrál férfival szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

A Fővárosi Főügyészség az elkövetés után a terhelt előzetes letartóztatására tett indítványt, amit azonban a bíróság elutasított, és vele szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el; a vádlott jelenleg is ennek a hatálya alatt áll.

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×