eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Visszatér tette helyszínére a bőnyi rendőrgyilkos

Visszatér tette helyszínére a bőnyi rendőrgyilkos

Egész napos helyszíni bizonyítási kísérlet zajlik Bőnyben, a rendőrgyilkosság helyszínén. Id. Győrkös István bemutathatja, szerinte hogyan halt meg az áldozata, Pálvölgyi Péter őrnagy. A főtiszt bajtársai ugyancsak megmutatják, elmondják, hogy szerintük mi történt.

Reggel héttől legalább délután öt óráig lezárja a rendőrség kedden Bőny egy részét, miután a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) győri regionális osztálya helyszíni bizonyítási kísérletet tart a tavalyi rendőrgyilkosság ügyé­ben – tudta meg a Magyar Idők. Azért döntöttek a bűncselekmény helyszíni rekonstruálása mellett, hogy lehetőséget adjanak mind a védelemnek, mind a sértetteknek arra, hogy a helyszínen mutassák be, illetve mondják el, szerintük mi és hogyan történt tavaly október 26-án a gyilkosság helyszínén.

A büntetőeljárásról szóló törvény szerint a helyszíni bizonyítási kísérletnél a hatóság tagjain kívül jelen kell lenniük azoknak a személyeknek is, akik a kísérlet gyakorlati lefolytatásában szerepet játszanak, illetve annak eredményében valamilyen formában érintettek. Így nemcsak a hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés bűntettével, illetve lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsított közismert hungarista, id. Győrkös István, hanem a támadását túlélő rendőrnyomozók is jelen lesznek ma.

A történteket a részt vevő rendőrök elmondása alapján

másodpercről másodpercre rekonstruálják

a helyszínen. Ennek része az is, hogy rekonstruálják, id. Győrkös állításai alapján mi történt az udvarban és a házban. Ő azt vallotta, hogy előbb lőttek a rendőrök, és amint eltalálták, összeesett és közben véletlenül lőtt, de akkor sem Pálvölgyi őrnagy felé; szerinte gellert kaphatott az a lövedék, amely megölte a főtisztet.

A helyszíni bizonyítási kísérletet rendkívül részletesen rögzítik, hang-, film- és fényképfelvételeket is készítenek a jegyzőkönyvön kívül, a gyanúsítottat pedig ennek során is megilleti az a jog, hogy nem köteles önmaga ellen bizonyítékot szolgáltatni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×