INFORÁDIÓ 
2020. október 1. csütörtök
Malvin

bkk

bkk automata

tolvaj

Így lopják el a pénzünket a BKK-automatákból - videó

InfoRádió

A tolvajok lezárják a BKK-jegyautomatákban a visszajáró aprópénz útját, aztán amikor letilt a gép, kiszedik belőle a zsákmányt. A Közlekedő Tömeg blog videót is közzétett a tolvajról.

A Közlekedő Tömeg blog azt írja, a kezdetekkor fény derült a BKK-automaták egyik legnagyobb problémájára: a visszajáró készpénz könnyű ellophatóságára. A papírpénz-kiadó nyílást rendszeresen tömték el papír zsebkendővel, vagy egyéb eszközökkel, így a vásárló nem jutott hozzá a visszajáró bankjegyekhez. Ezt a hibát azóta korrigálták, a papírpénz eltulajdonítása nehezebbé vált.

Az érmekiadó nyílás eltömítése azonban most is bevett gyakorlat a csalók körében, erre - úgy tűnik - egész "szervezetek" épültek ki az elmúlt években. Jó példa erre a Dózsa György úti vagy az Árpád hídi aluljáró, ahol azt tapasztalták, hogy

rendszeresen károsítják meg a vásárlókat, általában ugyanazok.

A nyílás a jegykiadó tálca jobb oldalán helyezkedik el, és egy kisebb fémlap takarja. Kezdetben e mögé helyeztek be a csalók műanyag darabot, azóta viszont jellemzőbb, hogy a fémlapot egyszerűen kiszedik, és a nyílásig vezető csövet tömítik el például szivaccsal.

Ezzel a módszerrel azonban többszörösen is kárt okoznak. Egyrészt megkárosítják a vásárlót, másrészt 5-6 érme felgyülemlése után az automata biztonsági okokból üzemen kívül helyezi magát, és ekkor már bankkártyával sem lehet használni.

Most a blog egyik olvasója küldött egy videót a tolvajról munka közben, és a YouTube-ra is felkerült egy másik felvétel róla.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018