eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Így lopják el a pénzünket a BKK-automatákból - videó

A tolvajok lezárják a BKK-jegyautomatákban a visszajáró aprópénz útját, aztán amikor letilt a gép, kiszedik belőle a zsákmányt. A Közlekedő Tömeg blog videót is közzétett a tolvajról.

A Közlekedő Tömeg blog azt írja, a kezdetekkor fény derült a BKK-automaták egyik legnagyobb problémájára: a visszajáró készpénz könnyű ellophatóságára. A papírpénz-kiadó nyílást rendszeresen tömték el papír zsebkendővel, vagy egyéb eszközökkel, így a vásárló nem jutott hozzá a visszajáró bankjegyekhez. Ezt a hibát azóta korrigálták, a papírpénz eltulajdonítása nehezebbé vált.

Az érmekiadó nyílás eltömítése azonban most is bevett gyakorlat a csalók körében, erre - úgy tűnik - egész "szervezetek" épültek ki az elmúlt években. Jó példa erre a Dózsa György úti vagy az Árpád hídi aluljáró, ahol azt tapasztalták, hogy

rendszeresen károsítják meg a vásárlókat, általában ugyanazok.

A nyílás a jegykiadó tálca jobb oldalán helyezkedik el, és egy kisebb fémlap takarja. Kezdetben e mögé helyeztek be a csalók műanyag darabot, azóta viszont jellemzőbb, hogy a fémlapot egyszerűen kiszedik, és a nyílásig vezető csövet tömítik el például szivaccsal.

Ezzel a módszerrel azonban többszörösen is kárt okoznak. Egyrészt megkárosítják a vásárlót, másrészt 5-6 érme felgyülemlése után az automata biztonsági okokból üzemen kívül helyezi magát, és ekkor már bankkártyával sem lehet használni.

Most a blog egyik olvasója küldött egy videót a tolvajról munka közben, és a YouTube-ra is felkerült egy másik felvétel róla.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×