eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Pénzérméket foglaltak le Röszkén

Több mint 2500 római és bizánci pénzérmét találtak egy bolgár férfinél a pénzügyőrök Röszkén, az ügyben költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárás - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Suller György Attila, a NAV sajtófőnöke közölte, a pénzügyőrök a Bulgáriából Nagy-Britanniába tartó autóbusz átvizsgálása során egy bolgár férfi kézitáskájában találták meg a 2656 darab érmét.

A Móra Ferenc Múzeum munkatársának előzetes szakvéleménye szerint a különböző korú római koloniális és bizánci pénzérmék, valamint bronz és ezüst veretek kétségkívül eredeti műtárgyak. Az előzetesen becsült értékük meghaladja az 5 millió forintot.

A pénzügyőrök a több ezer darab pénzérmét, veretet lefoglalták, a bolgár utassal szemben a NAV pénzügyi nyomozói költségvetési csalás miatt indítottak eljárást - tudatta az alezredes.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×