INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Ketten előzetesben a TEK razziája után

InfoRádió / MTI
Lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett egy Pest megyei és egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfit a Győri Járásbíróság csütörtök délután azok közül, akiket a Terrorelhárítási Központ (TEK) rajtaütés-sorozatában fogtak el kedd reggel.

A rendőrség a honlapján közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére a TEK Bőnyben, Budakalászon, Budapesten, Jászberényben, Mosonmagyaróváron, Rádon, Sajókeresztúron és Vácon állított elő 12 embert, miután a rajtaütésekkor tartott házkutatások során különféle sorozat- és maroklőfegyvereket, valamint robbanóanyagot találtak és foglaltak le.

Hozzátették, hogy a gyanúsítottak mindegyike összefüggésbe hozható a Magyar Nemzeti Arcvonal elnevezésű szervezet valamelyik ágával.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az 57 éves és a 39 éves gyanúsítottnál végzett házkutatások során gépkarabélyokat, sörétes puskát, lőfegyvernek minősülő géppuskacsövet, összesen mintegy 4500 lőszert, valamint robbanóanyagot találtak a rendőrök.

Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője elmondta: a bíró indoklása szerint fennáll a veszélye annak, hogy a két férfi szabadlábon hagyása esetén megnehezítené a nyomozást.

A döntés ellen a gyanúsítottak és védőik is fellebbeztek, de a döntés végrehajtására ennek nincs halasztó hatálya - hangsúlyozta.

Hozzátette: a két férfi, K.O. és B.Sz. előzetes letartóztatásáról azért a Győri Járásbíróságon döntöttek, mert az "ügyükben folyó nyomozást" a Győri Járási Ügyészség felügyeli.

A Magyar Nemzeti Arcvonal alapítója a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István.

A címlapról ajánljuk