eur:
394.37
usd:
365.29
bux:
65565.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hat év után elfogták a gellérthegyi emberölés elkövetőit

A rendőrök a négy gyanúsítottat beazonosították és közülük hármat gyanúsítottként hallgattak ki. A negyedik társuk, Dávid Róbert ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A három férfi és egy nő 2010. július 16-án 15 óra és július 17-én egy Budapest XI., Gombócz Zoltán utcai lakásban ragasztószalaggal megkötözött, bántalmazott, majd megfojtott egy 80 éves férfit.

A rendőrök az elmúlt években is széleskörű adatgyűjtést végeztek, a bevezetett nyomozási cselekmények eredményeként beazonosítottak egy 42 éves katymári lakost, aki a 6 évvel ezelőtti bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható. Az életvédelmi nyomozók a férfit 2016. október 11-én 12 óra 30 perckor egy Szatymaz település mellett található tanyán elfogták, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2016. október 13-án elrendelt.

Társát, a 40 éves budapesti H. Mónikát a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársai 2016. október 13-án egy pesterzsébeti lakásban fogták el. Az életvédelmi nyomozók kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását, amelyet az illetékes bíróság 2016. október 15-én elrendelt.

A rendőrök megállapították, hogy az ügy harmadik gyanúsítottja a 31 éves R. János jelenleg jogerős börtön büntetését tölti emberölés bűntett kísérlet miatt.

Negyedik társukat, Dávid Róbertet a rendőrök továbbra is keresik, ellene elfogatóparancsot adtak ki.

Velük szemben a további eljárást emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya folytatja le.

További részletek: police.hu

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Óriási az érdeklődés a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment 2024 című konferenciája iránt, amelyen várhatóan Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára is részt vesz. Az egésznapos szakmai rendezvény teltház közelében jár, már csak néhány szabad hely van, így érdemes sietni a regisztrációval, amelyet itt tud megtenni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×