eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Elfogták a Király utcai lövöldözés egyik gyanúsítottját Budapesten

Elfogták a Király utcai lövöldözés egyik gyanúsítottját Budapesten; ő vezette azt a fegyverekkel teli autót, amely hétfő hajnalban oszlopnak ütközött a fővárosi Bem József téren - tájékoztatta az MTI-t a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

Csécsi Soma emlékeztetett arra, hogy 2015. április 15-én, hajnalban a budapesti Király utcában a jelenleg is körözött Száva János Róbert és három társa több lövést adott le egy társaság tagjaira, feltehetőleg gáz-riasztó fegyverből, majd autóval elmenekültek a helyszínről. A megtámadott társaság két tagja könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök másnap két lövöldözőt elfogtak, harmadik társuk hétfőn hajnalban került rendőrkézre; mindhármuk, illetve a szökésben lévő Száva János Róbert ellen is csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség - ismertette a szóvivő.

A BRFK korábban azt közölte: közbiztonságra veszélyes eszközöket, valamint három gáz-riasztó és egy gumilövedékes fegyvert találtak lőszerekkel egy autóban Budapesten, amely hétfőn hajnalban oszlopnak ütközött a Bem József téren.

A tájékoztatás szerint a járőrök, nem sokkal fél kettő után megkülönböztető hang- és fényjelzés használatával próbáltak intézkedni egy, a II. kerületi Árpád fejedelem útján közlekedő kocsi vezetőjével szemben. A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem áll meg, menekülni kezdett, a rendőrök pedig követték. Az autó a Bem József téren villanyoszlopnak ütközött, a benne ülő két ember elfutott a helyszínről.

A rendőrök a jármű átvizsgálásakor találták meg a fegyvereket.

Három órával később a helyszín közelében elfogták az egyébként körözés alatt álló autó vezetőjét, társát még keresik - közölte korábban a BRFK.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×